Uygulamalar ve uygulama mağazaları!

CHIP Online
16-05-2013, 08:35   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google Play, Apple App Store, diğerleri... Uygulama mağazalarına basit bir giriş yapıyoruz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/uy ... gazalari_39645.html

Uygulama (Apps) nedir ve akıllı telefonunuzda nasıl çalışır?


Akıllı telefon uygulama mağazalarını (app stores) genel hatlarıyla anlamaya çalışalım. Şu an piyasada hemen hemen her iş için bir uygulama var. TV programları, web siteleri, büyük uluslararası şirketler ve hatta nerdeyse eniştenizin rent-a-car firmasının bile iPhone ya da Android uygulamasını bulabilirsiniz. Fakat bunları gerçek yaşamda işe yarar hale nasıl getireceğiz?


Modern akıllı telefonları ele alalım. Nerdeyse hepsi masaüstü bilgisayarınız ayarında güçlü web tarayıcılarına sahip durumdalar. Bu durumda "uygulama" dediğimiz şeyin daha kolay ulaşım sağlayacağınız, daha küçük, daha etkin ve daha kullanıcı dostu kolay şeyler olduğunu düşünürseniz, akıllı telefonlara has bu programların daha iş görür ve daha hızlı olduğunu görebilirsiniz.


Artık cep telefonunuzda URL çubuğu ve bookmark ayarlarıyla uğraşmak boşa vakit harcamak anlamına geliyor, külfetli ve biraz da saçma. Bu sebepten ötürü, birçok online site ve servisler şimdilerde her şeyi daha kolay ve hızlı açılır, kullanıcı deneyimini daha kontrol edilebilir hale dönüştürdükleri için bağımsız programcıklar olan uygulamaları tercih ediyorlar.


Tüm Konu: Uygulamalar ve uygulama mağazaları!

Kaynak: www.chip.com.tr