Uygun Bios Ayarları

HPQ-User
27-02-2009, 13:10   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

WaLLaCe sormuş:
Merhabalar. Öncelikle şöyle açıklamak istiyorum. Bende daha önce msi 8500gt ekran kartım vardı. Onu çıkarıp ati sapphire hd 4830 ekran kartı satın aldım. İşlemciden ara sıra oyun oynarken sesler geliyor mavi ışık yanıyor kasadan yani işlem yapıldığını gösteriyor ve saliselik donmalar yani kararmalar meydana geliyor. Bende biostan asus anakartın özelliği olan otomatik %10 overclock özelliğini açıyorum. ama pek bir şey farketmiyor açıkçası. Sonra manuel overclock yapmaya çalışıyorum. 2 ghz olan işlemcim %10 all overclockla 2.2 ghz oluyor ancak manuel de 2.2 nin üstüne çıkamıyorum. Sadece 2.2 olabiliyor herhalde. Bende iptal edip standart bios ayarlarına default şekline döndüm. sistemimde işlemcimin yetersiz olup bunu yaptığını yoksa aldığım ekran kartının oyunlar için son derece uygun olduğunu düşünüyorum. Son çıkan oyunları kastediyorum tabii ki. COD4,5, Fifa 09 vb. bios ayarlarında unuttuğum bişey olabilir mi? cool and quiet ayarını da aktif ediyorum sessizlik açısından. mesela bios default şeklinde sata mode raid görüyor ve harddiski görmüyor bende onu ide mode yapmak zorunda kalıyorum default dışında sadece o değişik bir de cool and quiet aktif durumda başka açacağım ayar veya performans artıracağım bişi var mı? Yoksa işlemcim yetersiz ben bazı şeyler için boşu boşuna mı uğraşıyorum? İlginiz için teşekkür ederim. Kolay gelsin...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Amd 3200+ işlemci, asus a8v-e se ana kart, kingston 512x4 = 2 gb ram, 120 gb samsung harddisk, lg dvd writer, sapphire hd4830 ekran kartı, xp sp3 işletim sistemi

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6

Falyanos
27-02-2009, 13:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
141 mesaj

İşlemcinin ana kartının son çıkan oyunlar üzerinde çok iyi bir performansı yok.Sana tavsiyem yukarıda yazdığın oyunlar için Çift çekirdek işlemci alman ve ekran kartın 256 bit destekli bir kart olması.O.C işini zaten çözmeyecektir.

MuNTeRaSKa
27-02-2009, 13:53   |  #3  
Taze Üye
3 mesaj

sağolun ilginize teşekkürler yalnız şurda yanlış anlaşılma olabilir benim ekran kartım sapphire ati rodeon hd4830 gddr3 256 bit 575-900 yani son derece ideal. Yanlış anlamadıysam anakartım ve işlemcim zayıf kalıyor ve bioslarla oc için uğraşmamın da pek bir anlamı yok. Tekrar teşekkürler.Başka yardımcı olabilecek varsa sevinirim. İlginize teşekkürler.

Falyanos
27-02-2009, 13:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
141 mesaj

Atinin 4xxx serilerini çok araştırmadım kusuruma bakma
evet ekran kartın işlemcini darboğaz ediyor yani işlemcin ekran kartına yetişmiyor.
Başka seçeneğin yok değişim senin için en uygunu tavsiyem anakartın desteklermi bilmiyorum Athlon 64 x2 5600 alman fakat senin işlemci soketin 939 olması lazım bu söylediğim 940S

MuNTeRaSKa
27-02-2009, 15:43   |  #5  
Taze Üye
3 mesaj

çok teşekkürler arkadaşım olmadı anakart + işlemci değişimine giderim çok bi takılma şu an için yok biraz rahatsız oldum o kadar biraz idare ediyim sonra döneceğim senden ayrıntılı bilgi almaya çalışırım seçim konusunda. Benim şu an için öğrenmek istediğim asıl olay oc ve bios ayarlarıydı bunlarda pek bişey kazandırmayacağını bana söylemen bana yetti hergün biosu kurcalamaktan performans programları kurmaktan bıkmıştım. Bir daha uğraşmıycam rahat rahat uslu durcam :) tekrar sağol.

Banned
27-02-2009, 18:26   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
934 mesaj

arkadaşım o ekran kartı iyi ama onu çalıştırmak ve verim almak için onun ayarında bir işlemci lazım senin problemin işlemcinin ekran kartına göre zayıf kalması

Falyanos
27-02-2009, 18:46   |  #7  
Yıllanmış Üye
141 mesaj
MuNTeRaSKa
çok teşekkürler arkadaşım olmadı anakart + işlemci değişimine giderim çok bi takılma şu an için yok biraz rahatsız oldum o kadar biraz idare ediyim sonra döneceğim senden ayrıntılı bilgi almaya çalışırım seçim konusunda. Benim şu an için öğrenmek istediğim asıl olay oc ve bios ayarlarıydı bunlarda pek bişey kazandırmayacağını bana söylemen bana yetti hergün biosu kurcalamaktan performans programları kurmaktan bıkmıştım. Bir daha uğraşmıycam rahat rahat uslu durcam :) tekrar sağol.
İlgin için ben teşekkür ederim.Bu bir terim oldu artı dar boğaz etme olayı aynı sıkıntı bende de vardı
3870 x2 ekran kartım vardı 5200 işlemcim vardı dedim emre işlemcin artık yetmiyor bul bir 6400 :) sorun tamam tavsiye ye her zaman açığım beklerim

MuNTeRaSKa
27-02-2009, 22:51   |  #8  
Taze Üye
3 mesaj

tamam ilginize çok teşekkür ederim arkadaşlar ben anakart + işlemciye de bi ara el atıyım :)