WaLLaCe sormuş:
Merhabalar. Öncelikle şöyle açıklamak istiyorum. Bende daha önce msi 8500gt ekran kartım vardı. Onu çıkarıp ati sapphire hd 4830 ekran kartı satın aldım. İşlemciden ara sıra oyun oynarken sesler geliyor mavi ışık yanıyor kasadan yani işlem yapıldığını gösteriyor ve saliselik donmalar yani kararmalar meydana geliyor. Bende biostan asus anakartın özelliği olan otomatik %10 overclock özelliğini açıyorum. ama pek bir şey farketmiyor açıkçası. Sonra manuel overclock yapmaya çalışıyorum. 2 ghz olan işlemcim %10 all overclockla 2.2 ghz oluyor ancak manuel de 2.2 nin üstüne çıkamıyorum. Sadece 2.2 olabiliyor herhalde. Bende iptal edip standart bios ayarlarına default şekline döndüm. sistemimde işlemcimin yetersiz olup bunu yaptığını yoksa aldığım ekran kartının oyunlar için son derece uygun olduğunu düşünüyorum. Son çıkan oyunları kastediyorum tabii ki. COD4,5, Fifa 09 vb. bios ayarlarında unuttuğum bişey olabilir mi? cool and quiet ayarını da aktif ediyorum sessizlik açısından. mesela bios default şeklinde sata mode raid görüyor ve harddiski görmüyor bende onu ide mode yapmak zorunda kalıyorum default dışında sadece o değişik bir de cool and quiet aktif durumda başka açacağım ayar veya performans artıracağım bişi var mı? Yoksa işlemcim yetersiz ben bazı şeyler için boşu boşuna mı uğraşıyorum? İlginiz için teşekkür ederim. Kolay gelsin...
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Amd 3200+ işlemci, asus a8v-e se ana kart, kingston 512x4 = 2 gb ram, 120 gb samsung harddisk, lg dvd writer, sapphire hd4830 ekran kartı, xp sp3 işletim sistemi
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6