Merhaba
Son 24 saattir internette ve forumlarda dolanıp duruyorum ve hep benzer şeylerle karşılaşıyorum. Forumlarda hep şu sistem bu sistem, şu daha iyi olabilir var.
Daha da açmak gerekirse örneğin Hemen hemen önerilen işlemcilerin büyük çoğu Core 2 Duo, ki bu işlemcilerin fiyatı 200 $ civarı.
Ben ilk olarak ne tip bir işlemci seçmeliyim; AMD veya INTEL-çift çekirdek veya tek çekirdek (olmak veya olmamak gibi). Benim çalışma alanımda sürekli 3-5 tane internet sayfası açık olur. (İE 7 sağolsun 10 a kadar çıkıyor artık.) Arka planda müzik dinlerim arada office te yazı yazarım, tarayıcıyı çalıştırırım, photoshopu açarım. Bir anda işim olur 10-15 pdf dosyası açıp incelemeye başlarım. Bütün bunları yapmıyor isem ağır grafik kartı istemeyen strateji oyunları oynarım (RON, Age of, CM gibi) elbette, ama süper ağır grafik kartı+işlemci+RAM isteyen oyunlar değil.
Seçeceğim işlemci bütün bu uygulamalarda bana hız kazandırmalı. Elbette pahalısı daha hızlı olur ama gereksiz yere neden daha fazla para ödemeliyim.Pentium 4 E 631 ile Pentium Core 2Duo arasında 100 $ civarı fiyat farkı var. AMD Athlon 64 X2 3600 ile Core 2 Duo arasında da 70$ fark var. Hepsi de 64 bit ve 65 nm. Kullandığım uygulamalara göre nasıl bir işlemci seçmeliyim. Bunun cevabını bulamıyorum bir türlü.
Bir anda çok uygulama çalıştırdığım için çift çekirdek mantıklı geliyor peki önbellek ne kadar önemli olur.
Eğer illa Core 2 Duo alarak rahat çalışabileceksem parayı vermeye de razıyım ma Core 2 Duo ile Pentium 4 E 631 arasında performans farkı anlamlı olmayacaksa neden daha fazla ödeyim.
Lütfen yardımcı olun.
Saygılarımla