xp,vista,win7,ve enson şu anda bu yazıyı yazdıgım sistem ubuntu.
bunların hiçbirinde pc yi uykuya alamıyorum
win7 ve vistada uykumodu dedgımde butun donanımlar kapanıyo ama fanlar ve kasanın güç ışığı açık kalıyor reset atmadanda masa ustune gerı gelemıyorum.
xpde kople butun sıtem uykuya gırıyor ama tekrar uykudan cıkmak sıtedıgımde sadece fanlar çalıyo bıde tabı güç ısı yanıyo.
ubuntuda uykuya aldıgımdada bı takım ayarlar yapmaya calsıyo(siyah ekranda) ama 2 saat bekledım hiç bişey yapamadı.
tabı gene reset.buturlu çözemedim şu işi ramlerden birini çıkardığıma hiç bi sorun yok ama ıkıncı ramı takınca gene uykuya gırmıyor pc.
1+1=2gb ram var lütfen yardım. bu arda ramları goruyo ve sorunsuz bı sekılde kullanıyo sistem
uykuya gırme sorunu(tüm sistemlerde)
uyumsuzluk varsa sistem nası kullanıyo onu anlamadım.
başka ram deneme şansım yok.marka farkından olabılırmı conku ramın bırını sonradan ilave ettım kıngston marka. dierinin markasını bilmiyorum.
not:sorunun ramlerden kaynaklandıgını biliyordum ama konuyu açma sebebım belki cıf ram kullanma konusunda bilmediğim bişey vardır ne bilim ana kartttan ayar falan yapma gibi
ben çok gördüm öyle kullanıpta sorun çıkartmadan çalışan. sorun şöyle oluyor. windows kendi için ramin belirli bölümünü kendine ayırır. eğer bozuk kısma veriyazıyorsa sen fark etmezsin. belki uyku modunda bunu yapıyordur.
ramin tamamını görmesi bozuk olmadığı anlamına gelmez ;)
taksit taksit söylüyorsun valla farkındasın değil mi?
bios güncellemesi yapmayı deneyin. Olmadı ram yuvalarını temizleyin. olmadı servise götürün. olmadı sistemin bütün driverlarını her donanımın kendisi sitesinden güncelleyin.
aklıma bunlar geliyor.