uyum

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
klink
28-03-2005, 18:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

mehaba arkadaşlar benim ecs marka p4vzasd2 modelinde bi ana kartım var daha öncelede çok sık olarak makine çöküyordu.256 mb sd ram kingston marka. şimdi ben başka bi ram deniyorum.2 haftadır sorun yaşamadım. rami değiştirmeyi planlıyorum. burda sorunun şu 512 mb ram almak istiyorum ama ana kartımda hem sd hem de ddr slotları var ,(toplam 4 slot var) ben 256 -256 iki tane mi raM ALSAM yoksa 512 mb lık tek bi ramle işimi görebilirmiyim yani hız açısından fikirler nelerdir. yardımlarınızı bekliyorum.

jaina
28-03-2005, 20:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

kardeş bu sendeki anakart galiba geçiş dönemi anakart değil mi?

Bir ana çünkü anakartlarda hem sd hem ddr ram destekliyordu, bendede öyleydi.
İki tane sd iki tane ddr var.

googledan senin anakartı arattım ancak bir tane adres bunal ilgili birşey çıktı ve o adresede girmiyor.

Yani anakartının özelliklerini bilemiyorum, kitağçığı hayla elinde ise oradan bakabilirsin, ancak 512mb büyük ihtimalle sorun yaratmayacaktır. Ama genede tavsiyem önce bir arkadaşından bir 512 alıp denemen, yada git bir bilgisayarcıya orada dene, olursa al. Sonuçta ram yani, heryerde arkadaşından felan bulabilirsin, tek parça birşey.

Bende oluyorsa tek 512 alman daha iyi, çünkü böylece bir slot sana boş kalır, hemde gelecekte sistemini terfi edersen, 256 gibi artık az olan ram yerine 512 olur ve bir tane daha 512 alarak daha sonrada rahat edebilirsin.

Sonuçta eski bir anakart olduğu için pekde Dual gibi bir özellik sağladığını yada iyi bir özellik olarak sende işe yarayacağını zannetmiyorum. Git deneyek bir 512 al.

klink
29-03-2005, 23:54   |  #3  
OP Taze Üye
16 mesaj

teşekkur ederim