Uzay mekiğindeki kaçak yolcu!

CHIP Online
23-03-2009, 12:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Discovery Uzay mekiği geçtiğimiz gün fırlatıldı, ama fırlatmaya damgasını vuran kaçak yolcu oldu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Uzay ... ak-yolcu_11602.html

Resimlerle: 1968 basın kiti: Apollo 8'in uzay görevlerinin tanıtımı

NASA geçtiğimiz günlerde araştırmalar için Discovery adlı uzay mekiğini, Kennedy Uzay Merkezi'nden uzaya gönderdi. Aracın kalkışı esnasından herhangi bir sorun yaşanmadı. Fakat kalkıştan sonra görüntüleri inceleyen NASA yetkilileri, araçtaki kaçak bir yolcuyu tespit ettiler.

Aracın benzin tankının tam üzerindeki ufak bir karaltıya ait görüntü büyütülünce bunun bir yarasa olduğu ortaya çıktı. Yarasanın Kennedy Uzay Merkezi kompleksi içerisinde yer alan Merritt Adası Ulusal Vahşi Yaşam Barınağı'ndan kaçtığı tahmin ediliyor. Normalde Uzay Merkezi'nden araçlar havalanırken yüksek seslerle çalınan sirenler kuş ve diğer hayvanları uzak tutuyor fakat görüntüleri inceleyen yetkililer gemideki kaçak yarasının çok büyük ihtimalle kanadındaki bir sorun yüzünden uçamadığını düşünüyorlar.

Görüntülerde yarasanın hareket ettiği görülebiliyor ama uçamadığı için uzmanlar çok büyük ihtimalle kalkıştan kısa süre sonra yaşamını kaybettiğini düşünüyorlar. Benzer bir kaçak yarasa 1998 yılında da bir uzay aracında görülmüş fakat kalkış esnasında uçarak kendini kurtarmayı başarmıştı.

Tüm konu: Uzay mekiğindeki kaçak yolcu!

Resimlerle: 1968 basın kiti: Apollo 8'in uzay görevlerinin tanıtımı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Size o bölgede bir vahşi yaşam barınağı olması mantıklı mı?

Banned
23-03-2009, 22:23   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
232 mesaj

siz götürmezseniz ben de zorla gelirim deyip atlamış gibi duruyor...hakkını arayan hayvan başka türlü bişey ama ölümü kötü olmuştur...

Fattur
24-03-2009, 00:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Pek değil.Ayrıca hayvan da uzaya çıkmak istemiştir belki Kahkaha

ReFeRaNSs
24-03-2009, 00:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,225 mesaj

uzaya giden ilk ''ölü'' hayvan olmak istemiş olabilir.

Muhtemelen diyolog şöyledir.

-Abi diskovery diye bi alet yapmışlar adamı uçuruyomuş başka gezegenlere götürüyomuş.
-Lan kamil sanna okdr içme dedim yine pilotluk sardı kafanı
-Abi ben bu gece kaçıyorum, gelen varmı?
-Ya bi de get. Hamdiii demedimmi ben sana bu adamla içilmez diye bak  pilot oldu,uzaya gidcem diyo
-Sağlıcakla kalın.
-Allah'a emanet ol! pilotum benim bee

Ertesi gün nasa olayı açıklar...

-Discovery uzay mekiğinde yarasa bulundu.Yarasanın mekiğe kaça olarak bindiği ve hayvanat bahçesi yetkililerinin elinden kaçtığı söylendi.
-Lan hamdi bizim pilot uçmuş olum bak tv ye çıktı.ne adammış bee nezaman gelir acaba ??
-Abi nasa nın diğer mekiğine bilet alalım kaçak almıyolarmış mekik hubbleye gidiyormuş
-Hubble ne len?
-Abi dürbünmüş, tüm uzayı gösteriomuş, belki bizim pilotuda görürüz
-Len de get, akşamdan mı kaldın naptın....
KahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

Son Düzenleme: ReFeRaNSs ~ 24 Mart 2009 18:09
Hiper£l£v£nKids
24-03-2009, 12:41   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
ercanyerci
uzaya giden ilk ''ölü'' hayvan olmak istemiş olabilir.

Auhtemelen diyolog şöyledir.

-Abi diskovery diye bi alet yapmışlar adamı uçuruyomuş başka gezegenlere götürüyomuş.
-Lan kamil sanna okdr içme dedim yine pilotluk sardı kafanı
-Abi ben bu gece kaçıyorum, gelen varmı?
-Ya bi de get. Hamdiii demedimmi ben sana bu adamla içilmez diye bak  pilot oldu,uzaya gidcem diyo
-Sağlıcakla kalın.
-Allah'a emanet ol! pilotum benim bee

Ertesi gün nasa olayı açıklar...

-Discovery uzay mekiğinde yarasa bulundu.Yarasanın mekiğe kaça olarak bindiği ve hayvanat bahçesi yetkililerinin elinden kaçtığı söylendi.
-Lan hamdi bizim pilot uçmuş olum bak tv ye çıktı.ne adammış bee nezaman gelir acaba ??
-Abi nasa nın diğer mekiğine bilet alalım kaçak almıyolarmış mekik hubbleye gidiyormuş
-Hubble ne len?
-Abi dürbünmüş, tüm uzayı gösteriomuş, belki bizim pilotuda görürüz
-Len de get, akşamdan mı kaldın naptın....
KahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

Göz kırpmaGülüşGülüşKahkahaKahkahaKahkaha