Uzmanından şok yorum: Evrende yalnız değiliz!

samsamsa
26-04-2009, 14:36   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
677 mesaj
eltahir
Şimdi; ortaya birşey atıyorsunuz ve ya arkasında durmuyorsunuz ya da daha görmediniz konuya yazılanları. hayır ne söylediğiniz hiç açıklayıcı olmadı. Bir kere örneğini verdiğiniz şeyde, bir Büchner'in "Madde ve Kuvvet"indeki kadar bile materyalizm yok, ancak görmediğime inanmam sığlığındaki bir öğretmenin zırvalaması bu. Bununla neyi kıyaslamamızı istiyorsunuz? Kafir filozof demişsiniz, filozofların hepsi kafir değildir, hatta inançsız olanı çok azdır. Ayrıca bütün felsefe tarihindeki temel sorunun "Tanrı Sorunu" olduğunu söylersek abartmış olmayız; siz bununla uzaylıları mı kıyaslıyorsunuz. Bu uzaylılar meselesi, hakkında kesin olan birşeyler ortaya çıkana kadar sadece bir inanç mevzuu olabilecek bir meseledir de, imanın bir şartı mıdır ben onu anlayamadım, sizin açıklayıcı olmuştur dediğiniz yazıya dayanarak. Ayrıca siz kendiniz uzaylıları bir inanç (yani inanıp inanmama) meselesi haline getiriyorsunuz verdiğiniz örnekle. Biz ise somut, elle tutulur bir veri olmadığını söylüyoruz. Ne demek istiyorsunuz acaba?
bi kaç gündür bakamadım kusura bakmayın..sen yazdıgım örneği soyut oldugu için soyut anlamışsın onun yerine somut olarak ele alsaydın bişiler demeye çalıştığımı anlardın.bu koskoca evrende yanlız oldugumuzu düşünemessin heralde.sen belki gördüğüne inanabilirsin ama bu benim düşüncem sadece.

Süleyman.
26-04-2009, 14:43   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
samet713
bi kaç gündür bakamadım kusura bakmayın..sen yazdıgım örneği soyut oldugu için soyut anlamışsın onun yerine somut olarak ele alsaydın bişiler demeye çalıştığımı anlardın.bu koskoca evrende yanlız oldugumuzu düşünemessin heralde.sen belki gördüğüne inanabilirsin ama bu benim düşüncem sadece.
Ben yalnız olup olmadığımıza dair birşey söylemedim zaten. Şu an bunu bilmiyoruz dedim. Bilmediğimiz için inanılan ya da inanılmayan birşey durumunda dedim. Bu konuda ayda yürüyen birinin benden fazla bildiği birşey yok dedim. Ayda yürümesi onu konunun uzmanı filan yapmıyor, sadece inandığı şeyi söylüyor. Demek istediğim buydu.