Uzmanlar Yardımızı Bekliyorum...

MertCan.92
28-01-2010, 17:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Merhaba arkadaşlar, Ben laptop almaya karar verdim ve sizin de önerilerinizi almak istedim. Ben laptop'ı hangi amaçla kullancağımı ve ekstraları yazayım; 
- Laptop'ı kullanma amacım tamamen site tasarımı,grafik,animasyon ve programlama olucak ( Not: Bunları artistik olsun diye yazmadım okulda bunları öğretiyolar xD yani laptop'ı okul amaçlı kullanacağım)
- Fiyatı sınırı 1500 lira ama yani 1500ün biraz üstüne çıksa da fazla sorun olmaz 
- Ürünü kendinize alcakmış gibi değerlendirirseniz süper olur

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler, Önerilerinizi bekliyorum... 

baho_592
28-01-2010, 17:25   |  #2  
baho_592 avatarı
Yıllanmış Üye
255 mesaj

benim şuan nakit param olsa gider hemen bunu alırım.sanada bunu önermek istedim.

http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=41391

baho_592
28-01-2010, 17:27   |  #3  
baho_592 avatarı
Yıllanmış Üye
255 mesaj

bütçeni zorlamak istemezsen bunuda alabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=42328

world_pc
28-01-2010, 17:28   |  #4  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj

http://www.vatanbilgisayar.com/h ... ils.aspx?I_ID=41557

Conspirator
28-01-2010, 18:03   |  #5  
Conspirator avatarı
Yıllanmış Üye
479 mesaj

boho biraz ders çalış sen adam grafik web tasarım fln diyor sen casper öneriyosun ve bu öneriyi herkeze ypaıyosun o casperda ne var anlamadm ki ..

Kardeşim.
buyrun:)

http://www.teknolojialani.com/ur ... m-1gb-notebook.aspx

MertCan.92
28-01-2010, 18:28   |  #6  
OP Taze Üye
8 mesaj

Teşekkürler arkadaşlar

boho senin önerdiklerin biraz fazla kaçıyor yine de teşekkü

Alıntı: TBCMagic  

Programlama dedigin? Web tasarimi?

Önerim: Vatan Bilgisayar, Teknosa, Gold Bilgisayar vs. yerleri dolas ve notebook'lari incele.
Ekran boyutu nasil olsun? Mat yada parlak? Ekranin aydinligi ne kadar olsun? Klavyesi nasil olsun? Aküsü ne kadar dayansin? Daha büyük yada ekstra akü takilabilsin mi? Sürekli veri aktarimi yapacakmisin? USB? eSATA? FireWire?

şu anda okulda web sitesi tasarımı, flash animasyon,asp.net vs öğreniyoruz. genel olarak adobe programlarını rahatça kullanabileceğim, sorun çıkartmıcak bi makine lazım aslında 
- yarın bestbuy, mediamarkt'e filan gitmeyi düşünüyorum orada  ürünler hakkında karar vermemde yardımcı olurlar sanırım

Alıntı: Conspirator  
boho biraz ders çalış sen adam grafik web tasarım fln diyor sen casper öneriyosun ve bu öneriyi herkeze ypaıyosun o casperda ne var anlamadm ki ..

Kardeşim.

acer'ı bir kişi daha önermişti bana ama ne zaman geleceği konusunda bir açıklama bulamadım, sizin bir bilginiz var mı Türkiye'ye geleceği tarih konusunda

Son Düzenleme: MertCan.92 ~ 28 Ocak 2010 18:31
baho_592
28-01-2010, 18:32   |  #7  
baho_592 avatarı
Yıllanmış Üye
255 mesaj
adam grafik web tasarım fln diyor sen casper öneriyosun ve bu öneriyi herkeze ypaıyosun o casperda ne var anlamadm ki ..

*casper markalarda web tasarım yapılamaz diye bir kural mı var?
*insanlar bizden fikir edinmek için,bizim önerilerimizi almak için konu açıyorlar.bende insanlara düşünmeden alabileceğim gidip görüp incelediğim ve beğendiğim bir modeli öneriyorum.bundaki sakıncayı öğrenebilir miyim?

alien_fx
28-01-2010, 21:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
5,671 mesaj
Alıntı: MertCan.92  
Merhaba arkadaşlar, Ben laptop almaya karar verdim ve sizin de önerilerinizi almak istedim. Ben laptop'ı hangi amaçla kullancağımı ve ekstraları yazayım; 
- Laptop'ı kullanma amacım tamamen site tasarımı,grafik,animasyon ve programlama olucak ( Not: Bunları artistik olsun diye yazmadım okulda bunları öğretiyolar xD yani laptop'ı okul amaçlı kullanacağım)
- Fiyatı sınırı 1500 lira ama yani 1500ün biraz üstüne çıksa da fazla sorun olmaz 
- Ürünü kendinize alcakmış gibi değerlendirirseniz süper olur

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler, Önerilerinizi bekliyorum... 

bu olabilir ;
http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=41391

ama neden kendime alıyor gibi değerlendiriyim ?

alien_fx
28-01-2010, 21:28   |  #9  
Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

Kardeşim.

sen biraz çalışsan ? işlemcisi ideal web tasarım için.kartta uygun. casperden nefret ederim ama niye olmuyormuş ?
 çalışta geli sana yolluyorum<

Conspirator
29-01-2010, 01:37   |  #10  
Conspirator avatarı
Yıllanmış Üye
479 mesaj

Gülcem Ya Casper > Grafik Çok Saçma Bi Kerede 1. Olarak Ekran Kartına BAK! Dirext11 Destekli Varken Neden Casper Alsın

2.Ati Grafik İçin Daha İyi
3- Casperın Tasarımı Oldukça Berbat
4-Sanırım Sen Biraz Ders Çalış Ve Kendini Yolla Benim Her Söylediğim Söze Cevap Vermessen İyi Olur

http://www.gold.com.tr/urunozely ... inabilir-Bilgisayar

Kardeşim Bütçeni Biraz Daha Zorla Aceri Felan Bekleme Parkard Bell Oldukça İyi Markadır Kullandıkları Malzeme Olsun Parkard Bell Al Derim Veya Biraz Daha Beklersen Parkard Bell Kısa BiR Sürede Coğu Bilgisayar Satış Noktalarına Dağılacaktır Benim Önerilerim Gayet İyi İlk Olarak Ekran Kartına Önem Ver İşlemci Her Zaman 2.Sıradadır Daha Sonrada Ram V.s GeliyoR Benim Önerdiklerim Gayet İyi Gerisi Anlayana Kimseyle Tarışmak İstemem..

Erhan Tiryakioğlu
29-01-2010, 01:53   |  #11  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Kardeşim.

Cahilliğinizi belirttiniz ...
MArka karalaması yapıyorsunuz ancak ne biliyorsunuz Casper hakkında ?
Bende CASPER NIRVANA ALDIM o marka karalaması yapanlara inat aynı fiyata daha az performans veren sizin önerdiğiniz başınızın üzeinde gezdirdiğiniz markalara inat, sonuç ne oldu her marka karalaması yapan sonuçda ağızını açıp bekler bendede aynısı Ben 1644 TL ye mükemmel bir CASPER nirvana aldım ve imzamda yazıyor özellikleri ve istediğim her oyunu en son grafik ayarlarında oynuyorum, iş markada değil makinanın içerisindekilerde belki tanınmadık marka takıyorlar ama o devrin en ucuz ve en iyi performans veren bilgisayarını ortaya koyuyorlar, her zaman en ekonomik rolü oynamaya çalışıyorlar ve kazanıyorlar çünkü hak ediyorlar... Allah'a şükür hiç bir sorun yok...

Şu an bu fiyata daha iyilerini bulabilirsiniz ancak servis ağı en geniş olan ve güvenilir ve güler yüzlü garanti servisi için Casper : http://www.casper.com.tr/UrunDetay.aspx?intStockNo=918 1760 TL miydi neydi...

Semih Özyurt
29-01-2010, 02:07   |  #12  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
2,748 mesaj
Alıntı: Erhan Tiryakioğlu  
Bende CASPER NIRVANA ALDIM o marka karalaması yapanlara inat aynı fiyata daha az performans veren sizin önerdiğiniz başınızın üzeinde gezdirdiğiniz markalara inat, sonuç ne oldu her marka karalaması yapan sonuçda ağızını açıp bekler bendede aynısı Ben 1644 TL ye mükemmel bir CASPER nirvana aldım ve imzamda yazıyor özellikleri ve istediğim her oyunu en son grafik ayarlarında oynuyorum, iş markada değil makinanın içerisindekilerde belki tanınmadık marka takıyorlar ama o devrin en ucuz ve en iyi performans veren bilgisayarını ortaya koyuyorlar, her zaman en ekonomik rolü oynamaya çalışıyorlar ve kazanıyorlar çünkü hak ediyorlar... Allah'a şükür hiç bir sorun yok...

Şu an bu fiyata daha iyilerini bulabilirsiniz ancak servis ağı en geniş olan ve güvenilir ve güler yüzlü garanti servisi için Casper : http://www.casper.com.tr/UrunDetay.aspx?intStockNo=918 1760 TL miydi neydi...

erhan ortalık gine karışmış ama marka hakkında blog sayfama bi bak kardeşim :)

Erhan Tiryakioğlu
29-01-2010, 02:15   |  #13  
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj

Melih ortalığınkarıştığı falan yok kafan rahat olsun ; )

Ben onu önceden okumuştum ancak masaüstüyle laptop'un ayrı servislerde olacağının sende farkındasındır emnim...

Çoğunlukla şöyle oluyor : Bir bilgisayardan anlamayan insan gidiyor alıyor 1000 TL para sayıyor diyorki "ben 1000 TL para verdim çok süper bir bilgisayardır kesin diyor" ancak bu adam 1000TL yle mükemmel bir bilgisayar sahibi olunamayacağını bilmiyor... Bilgisayar geliyor ve Kullanmak için bilgisayarı açıyor ilk deneyimdeheyecandan pek bir şey anlamıyor bilgisayarın yavaş olduğunu fark ediyor 3-4 kapanıp açılma sonucunda adam bir yandan bilgisayarını programlarla dolduruyor açılış yavaşlıyor antivirüs kullanmıyor en sonunda iyice yavaşlıyor ve en sonunda bilgisayar kendi kendine reset atmaya başlıyor tam windows açılma ekranında ve hemen Sağda solda : Casper Markamı bir Casper aldım Ne Biçim hayatta çok kötü paramı tuvalete atıp sifonu çeksem daha iyi demeye başlıyor. Burada sorun kimde Casper damı Bilinçsiz Kullanııdamı ?
Eğer İyi makine istiyorsan araştırıp alacaksın değilmi ? Yorumsuz... Konu daha uzamasın tadı kaçmasın...

Semih Özyurt
29-01-2010, 02:28   |  #14  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
2,748 mesaj

erhan konu uzamasın tamam sana şu kadarını söylüyorum senin pc'in teknik servis yüzü görmez inşallah ama eğer teknik servise düşerse dua et casperın karşı taraftaki ana fabrikaya yollamasınlar o zaman bana hak vereceğine eminim kardeşim iyi paylaşımlar iyi akşamlar

Conspirator
29-01-2010, 02:56   |  #15  
Conspirator avatarı
Yıllanmış Üye
479 mesaj

Hocam Ben Marka Karalaması Yapmadım Demek İstedim Tek Şey Arkadaş Grafik İle Uğraşıyor Oyunla Değilki Oyunda Oynayabilir Arada Ama Grafik İçin En Başta Olması Gereken Şey Ekran Kartı Değilmidir Sizde Tabikide Bu  Parkard Bel'in Aynı Ekran Kartlısı Casperda Olsa Fiyatta Sabit Olsa İkisini Öneririm Kesinlikle Marka Karalaması Yapmadım Casper Kötü Marka İşlemcisi Aşırı Derecede Isınıyor Almada Demedim Casper Kullanmadım Eğer Kullanıpta Memnun Kalmasaydım Tabiki Derdim. Saygılar

Erhan Tiryakioğlu
29-01-2010, 12:14   |  #16  
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj

Hocam Ben Marka Karalaması Yapmadım Demek İstedim Tek Şey Arkadaş Grafik İle Uğraşıyor Oyunla Değilki Oyunda Oynayabilir Arada Ama Grafik İçin En Başta Olması Gereken Şey Ekran Kartı Değilmidir Sizde Tabikide Bu  Parkard Bel'in Aynı Ekran Kartlısı Casperda Olsa Fiyatta Sabit Olsa İkisini Öneririm Kesinlikle Marka Karalaması Yapmadım Casper Kötü Marka İşlemcisi Aşırı Derecede Isınıyor Almada Demedim Casper Kullanmadım Eğer Kullanıpta Memnun Kalmasaydım Tabiki Derdim. Saygı
Bu sorunlar nirvana serisinde kalktı biliyorsunuzdur inşallah.Casper'ın işlemci ısınması falan yok ben koltuğun üzerinde işlemci fanlarının slotları kapalıyken hava alamıyorken ve yük altındayken 60 derece oluyor Dirt 2 oynarken yani böyle bir şey yok.2. Oyun oynamak yüksek GPU ister ve Casper'da da bu mevcut yani buda yanlış.3. Grafik işleme programlarında sadece GPU'mu çalıştırıyor o programı hayır bunun yanı sıra CPU'da büyük görev üstleniyor.4. Semih'inki talihsizlik ama her Casper Satıcısı ve servisi aynımı oluyor her şehirdeki insanlar farklıdır GARANTİ SERVİSİNDEKİ İNSANLAR DEĞİŞİKTİR, Bilgileridde öyle...Yani bizim burdaki servis kötü tüm illerdekilerde öyle denilemez.Allah'a Şükür Daha bir sorun yok olmasınıda herkes gibi istemem çünkü bende bilgisayara bağımlı biriyim, ve Casper'a Güveniyorum...

berkearas
29-01-2010, 12:55   |  #17  
Yeni Üye
49 mesaj

toshiba tercihin olsun. HP tavsiye etmem, servis desteği çok iyi fakat ısınma problemi olan bir marka.

baho_592
29-01-2010, 13:30   |  #18  
baho_592 avatarı
Yıllanmış Üye
255 mesaj
Çoğunlukla şöyle oluyor : Bir bilgisayardan anlamayan insan gidiyor alıyor 1000 TL para sayıyor diyorki "ben 1000 TL para verdim çok süper bir bilgisayardır kesin diyor" ancak bu adam 1000TL yle mükemmel bir bilgisayar sahibi olunamayacağını bilmiyor... Bilgisayar geliyor ve Kullanmak için bilgisayarı açıyor ilk deneyimdeheyecandan pek bir şey anlamıyor bilgisayarın yavaş olduğunu fark ediyor 3-4 kapanıp açılma sonucunda adam bir yandan bilgisayarını programlarla dolduruyor açılış yavaşlıyor antivirüs kullanmıyor en sonunda iyice yavaşlıyor ve en sonunda bilgisayar kendi kendine reset atmaya başlıyor tam windows açılma ekranında ve hemen Sağda solda : Casper Markamı bir Casper aldım Ne Biçim hayatta çok kötü paramı tuvalete atıp sifonu çeksem daha iyi demeye başlıyor. Burada sorun kimde Casper damı Bilinçsiz Kullanııdamı ?
Eğer İyi makine istiyorsan araştırıp alacaksın değilmi ? Yorumsuz... Konu daha uzamasın tadı kaçmasın...
AlkışAlkışAlkış

ÇağLayan GrbZ
29-01-2010, 14:46   |  #19  
Taze Üye
16 mesaj

Bu sitede video galerye bakarsan bir çok pc reklamı veriliyor veye hepsiburada.com dan güzel bilgisayarlar bulabilirsin kendine uygun....

MertCan.92
29-01-2010, 23:23   |  #20  
OP Taze Üye
8 mesaj

packard bell marka bir laptop buldum ürün hakkında yorumlarınız bekliyorum
http://www.vatanbilgisayar.com/p ... ils.aspx?I_ID=42324
i3 330 işlemcili 2.13ghz 3mb
4gb ram ddr3
1 gb hd5650 ekran kartı

Conspirator
30-01-2010, 03:54   |  #21  
Conspirator avatarı
Yıllanmış Üye
479 mesaj

Parkard Bell Güzeldir İ5 Modelleride  2 Gün Önce Çıktı Tek Farkı İşlemcinin İ5 Olması ve RAM ise 6 gb Gold bilgisayarda bulabilirsin bu modeli i3 te alabilirsin F/P Ürünüdür :)