Uzmanlık isteyen bir sorun var Yardım lütfen

ars_zz
27-12-2009, 17:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhabalar
Değerli uzman arkadaşlar,hali hazırda ki bilgisayarımda MMPORG oyuncusuyum net üzerinden Skype adlı bir konuşma programı kullanıyorum.bu programı kısa bir zaman öncesine kadar sorun olmadan çalıştırabiliyordum ve ne yazık nefret derecesine gelen bir sorunla karşı karşıyayım,bu programı çalıştırdıktan sonra 30 dakika max.1 saat kadar  sorunsuz kullanıyorum,sorun şu ;karşı tarafa giden seste sorun yok bana gelen diger arkadaşların sesi milyonlarca kez çarpana bölünmüş bir şekilde gıcırdayarak geliyor,araştırdıgım forumlardan ögrenebildigim kadar donanımın sürücüsünü devre dışı bırakıp donanımı sistemden kaldırıp,sürücüyü tekrar yüklüyorum,burada aklınıza gelebilir güncel sürücü yüklüyorum,sistemi tekrar kapatıp açtıktan sonra sorun kalmıyor ama arıza tekrar nüksediyor,2 defa format attım sisteme olmadı ben beceremedim diye şehire pc servislerine götürdüm değişen hiç birşey yok hatta paket format gibi birşey atmışlar pc performansı denen birşey kalmamış neyse onlar biliyordur dedik aynı hatayı tekrar yaptı bu sefer ben bir daha format attım güncel sürücüleri netten indirdim ekran kartı anakartın ve diger donanımların son sürücülerini indirip güncellemeyi yaptım ama hala devam ediyor arıza ...
işletim sistemi:Windows Xp home
sistem özellikleri:
Anakart:        M2A-MX
İŞLEMCİ:       AMD 5600E.KARTI:       ATİ RADEON X 1550 SİLENTR
ABİT DİSK: 160 GBLütfen yardımcı olmanızı diliyorum iyi çalışmalar

Nicoll
27-12-2009, 17:51   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

1- Aşağıdaki linkten Ubuntu Linux indir. DVD'ye kalıbı yazdırdıktan sonra sürücüye tak ve buradaki yönergeleri uygula. Normal program kurar gibi Ubuntu kur.

2- Ubuntu'da aşağıdaki linkten Skype Linux sürümünü indir ve kur...

3- Linux'ta internet bağlantısı konusunda sorun yaşamamak için modemin ethernet bağlantılı olmalı...

4- Windows XP CD'sini kır ve çöpe at.

Ubuntu: http://www.ubuntu-tr.org/ubuntuindir/indir

http://www.skype.com/download/skype/linux/

Mustafa Akın
27-12-2009, 18:13   |  #3  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

3- Linux'ta internet bağlantısı konusunda sorun yaşamamak için modemin ethernet bağlantılı olmalı...
ha ha wireless sevmiyo mu linux bu kablosuz dünyada?

Arkadaşım, internetle ilgiili bir sorun yaşıyorsun, sanırım şehir dışında oturuyorsun, internet bağlantısı zayıf olabilir, paket kaybı olabilir. www.speedtest.net ve www.pingtest.net adreslerine girip kalitesine bakabilirsin.

Nicoll
27-12-2009, 18:21   |  #4  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Ben Linux'ta Wireless kullanıyorum; otomatik olarak algılıyor. Yalnızca bazı USB sistemlerde sorun çıkabilir, ethernet dedim.

Ağ sorunu yaşamış olsaydı giden seste de sorun olurdu.

Alıntı: Mustafa Akın  
ha ha wireless sevmiyo mu linux bu kablosuz dünyada?
Mustafa Akın
27-12-2009, 18:25   |  #5  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
Alıntı: Nicoll  
Ben Linux'ta Wireless kullanıyorum; otomatik olarak algılıyor. Yalnızca bazı USB sistemlerde sorun çıkabilir, ethernet dedim.

Ağ sorunu yaşamış olsaydı giden seste de sorun olurdu.

Ağ sorunu sizin tahmin ettiğiniz gibi birşey değildir.  Giden bozuksa gelen de bozuk olacak diye birşey yoktur. Her şeyi linux-windows kavgasına bağlamayın. Ayrıca linux yükleyince wine ile mmorpg oyunların hepsini oynayabilecek mi? Hepsi opengl mi?
Dengesiz bir ping, oyunlarda ve voip konuşmalarda soruna yol açar. Ancak hem giden hem gelen de bozuk olacak diye bir kaide yok.

Mustafa@PC
27-12-2009, 18:34   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Anladığım kadarıyla tüm sürücüleri kaldırıp, tekrar güncellerini yüklemişsiniz, peki ya ethernet kartı sürücüsü ? 

Diğer yandan oynadığın online oyun ile Skype(güncel mi ?) internet bant genişliği veya başka bir sebepten dolayı da çakışıyor olabilir ki bu ihtimali online oyunu oynamıyorken Skype üzerinde bu sorununu yaşamıyor olman güçlendirir (Öyle mi ?)

PcMaKeR
27-12-2009, 18:42   |  #7  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Sende değil sorun.
karşıdaki pc de sorun var.
Sorun yapabileceklerden birkaçını yazayım:
1. sen zaten yazmışsın driver sorunu.
2. Internet bağlantı hızı.(kullandığınız oyunda interneti etkin kullanır skype da)
3. eğer modemi router ve firewall özellikliyse skype firewall a takılıyordur ve gönderilen veriler bozuluyordur(şöyle diyelim modemdeki firewall yada port açık değilse skype veri göndermek için 80 nolu portu zorlucak buda paketleri bozabilir)
4. virus olabilir internet hızını düşürebilir hiç iyi birşey değildir.
5. mikrofon bozuk olabilir(ihtimal - test edin)

1. çözümü: en güncel sürücüyü bulun ve kulaklıklı mikrofon kullanın ki hoparlorden gelen ses ile mikrofon ekolanmamalı.
2. çözümü servis sağlayıcı
3. modeme skype için özel bir port tanımlamak eğer gerekliyse.
4. norton 360,kaspersky vb programlarla taratmanızı öneririm.
5. 1. çözümdeki yöntem uygulanabilir.

XP cd sini kırmaya gelince. Size ne bundan. Adam para verip aldıysa ne yapacaksın parasını ver sen kır.
IE 8 olayında zaten şüphelendim ms düşmanı olduğunundan bu konuşma kanıtlamış oldu. İnsanlar ne kadar fanatik....

ars_zz
27-12-2009, 19:16   |  #8  
OP Taze Üye
3 mesaj

Merhabalar
Değerli uzman arkadaşlarım,hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum cevaplarınız için,belirttiğiniz kontrol noktaları,net hızı,ve donanımla ilgili sıkıntımız mevcut değil,sistemde negatif bir durum söz konusu dahi değil,adı geçen programı uzun süre sorunsuz kullandım,son bir aydır bu problemi  yaşıyorum,bana şunu söyleyebilirmisiniz D: diskteki bilinmeyen bir virüs C: diskindeki çalışan programlara geçebilirmi,koruma programı olarak AVG free kullanıyorum.
PcMaKeR arkadaşın çözüm önerilerinden 3.numaralı çözümü için neler yapmam gerekli...
iyi Forumlar

PcMaKeR
27-12-2009, 19:23   |  #9  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

http://www.google.com.tr/search? ... q=1&oq=modem+port+a

işini yarayacak linkler var.

Delio
28-12-2009, 13:02   |  #10  
Yıllanmış Üye
233 mesaj
Alıntı: ars_zz  
sorun şu ;karşı tarafa giden seste sorun yok bana gelen diger arkadaşların sesi milyonlarca kez çarpana bölünmüş bir şekilde gıcırdayarak geliyor
Anladığım kadarıyla ses döngüye giriyor. Sistem çıkış (audio out) seslerinde Mikrofon sesi kapalı olmalıdır. Ayrıca kayıt ortamı (audio input) olarak sadece mikrofon seçili olmalıdır. (örneğin kayıt ortamında stereo mix sesi kapalı olmalıdır) Son olarak fiziksel ortamda mikrofon ve hoparlör birbirinden yeterince izole olmalıdır. (örn; kulaklık seti kullanmak)

Sorun sizden veya konuştuğunuz karşı taraftan kaynaklanabilir. Ses ayarlarından (mixer) yukarıda yazdığım noktalara dikkat edin.

PcMaKeR
28-12-2009, 15:50   |  #11  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Bana cevap hakkı doğurduğunuz için tekrar yazıyorum...

"Windows XP CD'sini kır ve çöpe at" deyimini mübalağa olarak kullandım. Windows'a sağdık, önyargılı kişiler dışında herkes bunu gayet iyi anladı zaten. İnternet tabanlı aktiviteler için Windows'un gereksizliğini bundan daha iyi ifade edemezdim. Zira Windows'taki antivirüs/antispyware yazılımları yük bindirerek performansı da olumsuz yönde etkiler...

Dikkat ederseniz Windows'a dokunulmadan ikinci bir işletim sistemi olarak kuruluyor...

Böyle bir düşünce olabilir mi. Lafın yönünü değiştirip kıvırmakla iş bitmez.
Windows xp de çalışan bir oyunsa windows vista yada windows 7 de çalışmamışsa. Hangi windows sürümü olursa olsun kır at diyemezsin yada bunun altından mesaj veremezsin. Saçmalamayın.
sen şimdi windows vista kullanan adama kır dvd ni windows 7 kur da dersin korkulur...

nedense antivirus kullanmıyorum ama hiç virus girmiyor. 3 - 4 ayda bir hdd yi taratırım iş yerindeki makinada yada kendime yüklerim av yi sonra format atar geçerim.

ars_zz
28-12-2009, 16:36   |  #12  
OP Taze Üye
3 mesaj
Alıntı: Delio  
Anladığım kadarıyla ses döngüye giriyor. Sistem çıkış (audio out) seslerinde Mikrofon sesi kapalı olmalıdır. Ayrıca kayıt ortamı (audio input) olarak sadece mikrofon seçili olmalıdır. (örneğin kayıt ortamında stereo mix sesi kapalı olmalıdır) Son olarak fiziksel ortamda mikrofon ve hoparlör birbirinden yeterince izole olmalıdır. (örn; kulaklık seti kullanmak)

Sorun sizden veya konuştuğunuz karşı taraftan kaynaklanabilir. Ses ayarlarından (mixer) yukarıda yazdığım noktalara dikkat edin.

ilginize teşekkür ederim verdiğiniz öneriler doğrultusunda sisteme tekrar baktım  yanen dediğiniz gibi ayarlar
çözüm için başka ne gibi alternatfiler olabilir

Nicoll
28-12-2009, 17:57   |  #13  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Bahsi geçen sorunların tümü platform bağımsız. Ancak illa ki Windows içinde çözülecek diye bir kaide var ise alanında profesyonel olan sizlersiniz...

Silinen mesajımı tekrar yazmayacağım için iyi çalışmalar diliyorum.

Alıntı: PcMaKeR  
Böyle bir düşünce olabilir mi. Lafın yönünü değiştirip kıvırmakla iş bitmez.
Windows xp de çalışan bir oyunsa windows vista yada windows 7 de çalışmamışsa. Hangi windows sürümü olursa olsun kır at diyemezsin yada bunun altından mesaj veremezsin. Saçmalamayın.
sen şimdi windows vista kullanan adama kır dvd ni windows 7 kur da dersin korkulur...

nedense antivirus kullanmıyorum ama hiç virus girmiyor. 3 - 4 ayda bir hdd yi taratırım iş yerindeki makinada yada kendime yüklerim av yi sonra format atar geçerim.
Mustafa Akın
28-12-2009, 21:52   |  #14  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
Bahsi geçen sorunların tümü platform bağımsız. Ancak illa ki Windows içinde çözülecek diye bir kaide var ise alanında profesyonel olan sizlersiniz...

Silinen mesajımı tekrar yazmayacağım için iyi çalışmalar diliyorum.

Sorunlar madem platform bağımsız neden platform değiştiriyoruz? Neden CD kırıp çöpe atıyoruz?

Nicoll
28-12-2009, 23:33   |  #15  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Platform bağımsız demek, bahsedilen internet tabanlı oyun ve konuşma programını istediğiniz platformda kullanabilirsiniz demek. Güvenlik sorunları Windows'a göre minumum olduğu için bu Linux için bir artıdır.

Platform değiştiriyoruz çünkü, kullanılan işletim sistemi (Windows xp) 8 yıl önce yazılmış sorunları bitmek bilmez bir ihtiyar. (Microsoft tarafından fişinin çekildiğini biliyorsunuzdur umarım) Platform değiştiriyoruz çünkü Linux'ta virüs sorunu yok. Ayrıca bence Windows 7'den bile daha stabil, konforlu ve güvenli! GNU/Linux açık kaynak ve ücretsiz.

Alıntı: Mustafa Akın  
Sorunlar madem platform bağımsız neden platform değiştiriyoruz? Neden CD kırıp çöpe atıyoruz?
Nicoll
28-12-2009, 23:47   |  #16  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Ubuntu CD'si fıkra çok komik... Ağzı kulaklarına varıyor

https://www.chip.com.tr/forum/linux-fikralari_t145078.html

Son Düzenleme: Nicoll ~ 28 Aralık 2009 23:48