Arkadaşlar dayımın bilgisayarına heyecan olsun diye overclocking yapayım dedim.İşlemci celeron ve DDR400 ramleri var 350W psu ve msı anakart.Bıosa girdigimde ise şok oldum.Bir 945express chipsetinden bile daha fazla menüye ve kullanılabilirlige sahip.Her köprünün voltajı ve fsb ile oynadıktan sonra ortaya cıkacak GHZ değerini gösteriyor.Bunları gördükten sonra eve gidip büyük ihtimal anakartımı parçalayacağım.Ve şu andada 3.73GHZ deyim max sıcaklık 64 derece orthos ile 3dk bekledikten sonra oldu.Bu işlemci daha yol alır mı??Yoksa daha ileriye gidip overclocking tutkumu tavan mı yaptiriim ? :)
VAy canına Celeron 3.73ghz
dünya overclock birincisine bakın p4 işlemciyi 8GHz'in üstüne çıkarmış
edit: benim evde de p4 masaüstü var denesem mi :P ama maalesef LN2 (sıvı azot) soğutma yapabileceğimi hiç sanmıyorum
Vay vay vay. Celeron 'u duyunca hemen giriverdim konuya. Şuanki Bilgisayarımda Celeron D işlemci var. 250 Watt PSU. Yapmayı düşünüyorum ancak şuanki ısı değerlerim vahim. :) 70 derece civarları.
Seni Tebrik Ediyor ve Fazla Heyecan Yapmamanı Öneriyorum. :D
Ayrıca Diğer P4 İşlemci OverClock 'da çılgınca bir şey olmuş. Helal Olsun...
* IYI ForumLaR...
Yaw ben bu hıza stock fan ile zorlanmadan cıktıysam tuniq tower 120 sogutucumla rahat rahat cıkarım ayrıca 4GHZ üstünüde rahat rahat görürüm gibi geliyor.Ama kasayı yakarsamda sorun degil max 200TL lik kasa XD
Acaba celeron 4GHZ de oc siz e4600 ü yakalayabilir mi ???
P4 ler OC olmuyo diyenler kimlerdi ?? :))
testi 1 saat yap sıcaklıklar 70'i geçer
Yaw gidin bir dondurmacıya alın kurubuz la yapın Ln2 saklamma kapları bile bir PC parası :D