Arkadaşlar bunu yeni öğrendim bilmeyen varmıydı yoksa forumda tek haberi olmayan benmiydim.
Crytek GmbH, bilgisayar oyunları geliştiren bir bilgisayar oyun firmasıdır. Crytek GmbH, 1999 yılında Almanya'da doğup büyüyen Türk kardeşler Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli tarafından Almanya'nın Coburg şehrinde kurulmuştur. Crytek GmbH, firma merkezini 2006 yılında Frankfurt şehrine taşımıştır. Crytek GmbH, Frankfurt'ta yeni yerinde 26 ülke vatandaşı 430 çalışana sahiptir. Firma ayrıca Ukrayna'nın Başkent'i Kiev'de de bir Stüdyo'ya sahiptir.
Neon dergisinin 2006 yılı Aralık sayısında kardeşlerden Avni Yerli, 100 Önemli Alman Genci listesinde yer almıştır.
Üretim [değiştir]Crytek, Ego-Shooter Far Cry isimli oyununu 2004 yılında piyasaya sürmüştür. Ego-Shooter Far Cry, Dünya genelinde 2,4 milyon adet satmıştır. Ünlü bir değerlendirme sitesi olan Metracritic.com 'dan FarCry yüzde 89 iyi değerlendirme almıştır. FarCry için CryEngine grafik motoru geliştirilmiştir.
Crytek, 2007'nin sonlarında Electronic Arts firması ile ortak Crysis adlı oyunu geliştirmiştir. Oyunda grafik motoru olarak CryEngine 2 kullanılmıştır. Oyun ayrıca %100 Türkçe seslendirmeli sürüme de sahiptir. 17 ila 20 Milyon Avro'ya malolan bu oyun Almanya'da şimdiye kadar geliştirilmiş en pahalı oyun olma özelliğine sahiptir.
Alıntıdır.(http://tr.wikipedia.org/wiki/Crytek)