arkadaşlar vb den fazla anlamam ve yapmayı düşündüğüm program bi sorunla karşılaştım. satırlar halindeki bi yazı içerisine değişken atamam gerekiyo.
bi değişkene tüm bu satırları yazmaya çalıştığımda alt satıra indiğinden dolayı değişkeni kapatıyor. Ben de bir text veya başka bir dosya içine yazılmış bir yazıyı nası okutup da değişkenin birine aldırabilirim diye bişey düşündüm ama şuanki bilgim yetersiz geldi. yardım ederseniz sevinirim... Şimdiden sağolun...
vb ve dosyadan değişkene bilgi girişi
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.degiskeni global olarak tanımlamalısın.en ust kısma dim a as integer yaz mesela programın herhangi bir yerinde a yı degistirirsen global oldugu icin baska yerde yeni a yı kullanırsın.
yaw soru yanlış oldu herhalde ya da sen yanlış anladın. Olay şu...
bir text dosyası içindeki veriyi vb deki bir değişkene atamam lazım...
Şimdi daha iyi oldu herhalde..
dim a
a=text1.text
bu sekilde a ya text1.text i esitlemiş olursun.
Anladıgım kadariyla bu sekilde yazdım soruna cevabı??
sorunu yine tam olarak anlamadım bir textbox var ona deger gireceksin ve o degeri bir degiskene mi atacaksın.yoksa bir notepad var ondan mı degisken alacaksın?
textbox larla ilgili değil. Harici bi belgeden yani notpad belgesi de olabilir. İşte o harici belgenin içindeki verileri değişkene atayacam...
iyi de boyle bir sey olamaz ki ornegin notpadın icinde bir suru bilgi olabilir integer string vs olabilir.bunları nasıl tek bir degiskene atayabilirisn?bence olmaz.ama bilen varsa soylesin...bizde ogrenelim..
yaw vb de normal olarak yazdığın her ifade değişken olabiliyo yani senin bunu
dim a as integer demen gerekmiyo. En azından ben bu dimleri hiç kullanmıyorum.
a değişkenin içine sayı yazarsam integer harf yazarsan string olur. Bu bana bağlı. İkisini de yazarsam yine olur. Bu sefer sayıları val deyinceye kadar string olarak saklar. Orası sorun değil zaten. önemli olan notepad i çağırarak dosyayı değişkene atamak...