VCD veya Super VCD hazırlamak

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
theironman
28-02-2004, 17:49   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

CD RW niz ve de bir TV kartınız varsa TV den yapacağınız MPEG kaydını cd ortamına geçirebilirsiniz. VCD de belli bir kaliteye kadar izin vardır ve MPEG formatında olur, MPEG II yi cd de izlemek istiyorsanız SVCD yapmalısınız. MPEG, MPEG II ye nazaran bildiğiniz üzere daha az yer kaplar ama görüntü kalitesinden de ödün verir. CD nizi VCD aracalığıyla TV den seyredecekseniz formatınız MPEG olmalıdır yani VCD formatı. SVCD, VCD lerde çalışmaz. SVCD nin VCD ye göre farkına gelince: Öncelikle görüntü kalitesi artar, ses kalitesi de tabi. Bir de dosyanın boyutu MPEG ye göre daha büyük olacaktır bu nedenle 1 boş cd ye 70 dk sığdırabileceğiniz bir filmi (MPEG), SVCD yapmak istediğinizde 40 dk kaydedebileceksiniz. Görüntü kalitesi nedeniyle SVCD kayıdı yapmak isteyenler öncelikle verinin boyutunu düşünmesi gerekir zira cd yi diğer formata göre daha çabul dolduracaktır. DVD R niz varsa zaten VCD olayı bitmiş demektir.
Bu yazıyı yazmamdaki amaç bazı arkadaşlarımızın bu vcd ve svcd olayından bihaber olmasıdır. Aslında dergimiz CHIP, birçok sayısında bu konuyu ayrıntılarıyla anlattı ama bu olayı yine de tam bilmeyenler bu yazıyı okuyabilirler.
VCD veya SVCD yapmak için elinizde bir yazılım bulunmalı, örneğin NERO. Nero'nun çıkan son sürümünde(Nero 6) SVCD kayıt özelliği de mevcut.
Bir sorununuz olursa e-mail ime mesaj atabilirsiniz.

Banned
29-02-2004, 10:08   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
109 mesaj

Ewt bu farkı anlayamayanlardan biride bendim bu yazıyı okuyana dek ama bişey sorsam:Bu svcd yi vcd playerlar göstermiyorsa nerde izlicez.Bilgisayar deme...

theironman
29-02-2004, 14:41   |  #3  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

Mesela DVD Player'ınla seyredebilirsin. Evde bir DVD varsa TV den SVCD yi izleyebilirsin ya da dediğin gibi PC den.

Micy
07-03-2004, 20:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
171 mesaj

Emin değilim ama bazı altını çiziyorum bazı Vcd playırların da SVCD okuduğunu bir yerden hatırlıyorum başıma gelmedi ama öyle hatırlıyorum saygılarımla.