veri kurtarma hakkında

nefkut
06-02-2009, 11:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Ardaşlar acil yardım.Arkadaşlar ben problemimi bir anlatayım evde kullandığım bilgisayarıma flash bellekten virüs bulaştı onu kurtarayım derken makinayı kitledi ve açılmaz oldu bende bilgisayarımı çalıştığım kurumdaki bilgisayar işletmemine getirdim. O da format atmamız lazım dedi ve format atmaya başladık ama format a başlayınca c yi görmeden d ye format atmaya başladı ve bizde hemen durdurduk ama bir kerem formata başladığı için hemen iptal etsekte olmadı ve d yi boş gösteriyor. d ise çocukların resimleri vardı.Bende önce sitenizde araştırarak get data back diye bir proğram buldum onunla kurtarma yaptım dosyaları tam diskteki gibi buldu onları dışarıya çıkartım lakin içindeki dosyalar ve içindeki resimler gözükmesine rağmen dosya boyutunu sıfır gösteriyor bu resimler o sırfır göstermesine ragmen dosya boyutuna baktığımda ise diskte 65 gb lik yer kablıyor boş olsa bu kadar yer kablarmı. Eğer gerçekten kurtardımda resimleri gösteremiyorsam bu nedendir veya nasıl göstettirebilirim.Birde acaba ben bu dosyalarım d deydi ve d den kurtarım ama kurtardıktan sonra yine d ye çıkartım ondan olabilirmi.
Sonra bir recover my files diye başka bir proğram kurdum onda tarattım ama onda da dosyaları buldum ama resimler klasör klasördü resimleri göremedim ve onlarmı değilmi bilemdim. Sonra bir tanesini çıkarayım bakalım omu diye dışarı çıkartmaya çalıştım c ve d ye dışarı çıkartmamda hata verdi bende cd ye yazdırdım oldu ama cd yi açtığımda dosya içine dosya atarak gitmiş sonundada rar dosyası olarak atmış rarı açtığımda ise acaip şekilde dosyalar vardı ve açılmadı bana bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum verilerimi kurtarın çünkü resimler önemli çünkü onlar hatıra olarak kalacaklar.Saygılarımla iyi çalışmalar. Not siz diyeceksiniz en iyi koruma cd lere çek ama fırsat olmadı.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 06 Şubat 2009 17:10
manager817
06-02-2009, 11:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
205 mesaj

Size önerim şu ; diskinizi ikinci bir disk olarak başka bir pc ye bağlayıp ismini vereceğim programla verilerinizi eksiksiz bir şeklide kurtarabilirsiz. Diskiniz defalarca formatlansa bile sorun olmaz , verilerizi bu programla kurtarabilirsiniz, daha önce bu programla veri kurtarımı yapmıştım ve formatlanmı bir diskten verileri sorunsuz geri getirdim. Yanlız serial istiyor.
mail yazarsanız yardımcı oluruz.

Programın ismi ;Nucleus.Kernel.For.FAT.and.NTFS_4.03

Banned
06-02-2009, 11:36   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Birde acaba ben bu dosyalarım d deydi ve d den kurtarım ama kurtardıktan sonra yine d ye çıkartım ondan olabilirmi?

Tüm kurtarmalarda mutlaka farklı partition seçmeniz gerekir.

Hardiskinizi sökün (masaüstü ise) Hardiski başa bilgisayara (xp işletim sistemine sahip) ikincil olarak bağlayın. Easyrecovery yazılımım kurun ve D diskinizi taratın. Uzun sürsede tüm dosyalarınızı ya olduğu gibi yada lostfile adı altında bulacaktır. Kurtarma için farklı partition seçerek kurtarmayı başlatın. Klasörleri olduğu gibi eski konumlarında bulduysa sdosyalar sorunsuzdur lostfile adı altında bulduysa kullanılmaz durmda olabilirler. Disk üzerine yeni veri yazdığınız için. Sistem dizüstü ise yazılımı kurup taratın.