Veri kurtarma rehberi

CHIP Online
15-03-2010, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Kayıp verilerinizi sabit diskten ya da diğer aygıtlardan nasıl kurtarırsınız? İşte yollar ve araçlar

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/veri-kurtarma-rehberi_18864.html

Bilgisayarlar hayatımızın çok önemli bir parçası ve en önemli verilerimizi de barındıran bu araçlar, arızalar sonucu büyük kayıplara da yol açabiliyor.

İş verileri, muhasebe kayıtları, yazılar, şiirler, dijital fotoğraflar ve videolar... İster ticari, ister kişisel olsun verilerimiz bizim için önemli. Kayıpları büyük sıkıntıya yol açabiliyor.

Veri kayıplarına karşı korunmak için sistemde barındırılan verilerin düzenli olarak yedeklenmesi gerekiyor. RAID gibi sistemler maliyet açısından külfet getiriyor. Bulut bilgi işlem sistemleri henüz çok genç, ancak kullanılabilir. Yedek sabit diskler ve DVD'ler en sık kullanılan çözüm.

Ancak bazen verileri yedeklemeyi unuttuğumuz oluyor. Otomatik yedeklemede bile ayarlanan tarih aralığına az bir zaman kala önemli kayıplara uğramak mümkün. İşte böyle durumlarda ne yapmak gerekiyor?

Makalemizde kısa ve öz bir şekilde atılması gereken adımları, kullanılabilecek ücretsiz bazı araçları ve veri kurtarma ile ilgili gerçekleri sizlerle paylaşıyoruz...

Tüm konu: Veri kurtarma rehberi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Veri kaybına karşı önlem alıyor musunuz?

Kapalı Hesap (53751)
15-03-2010, 02:28   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Şu an için kaybedecek bir şeyim yokKahkaha

aslanov
15-03-2010, 10:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
176 mesaj

Anneme çalışan harddisklerimi temizlememesini söylüyorum... 2 tanesini bu şekilde kaybettim :D

heatblast
16-03-2010, 09:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,260 mesaj

kaybedecek önemli bir şey yok pc'de

xxömür
16-03-2010, 10:56   |  #5  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj