VERİ TABANI

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
omer2197
06-12-2005, 11:38   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
166 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

Arkadaşlar bana veri tabanı hakkında bilgi verebilir misiniz?

hacker_382
12-12-2005, 15:23   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

Dil çıkarıyor Veri tabanı, organize veri topluluğudur. Bilgisayar terminolojisinde, sistematik erişim imkanı olan, yönetilebilir, güncellenebilir , taşınabilir, birbirleri arasında tanımlı ilişkiler bulunabilen bilgiler kümesidir. Bir başka tanımı da, bir bilgisayarda sistematik şekilde saklanmış, programlarca istebilecek veri yığınıdır...Göz kırpma
   Bir veri tabanını oluşturmak, saklamak, çoğaltmak, güncellemek ve yönetmek için kullanılan programlara Veri Tabanı Yönetme Sistemi (DBMS) adı verilir.DBMS özelliklerinin ve yapısının nasıl olmasını gerektiğini inceleyen alan Bilgi Bilimi (Information Science) 'dir.
   Veri Tabanında asıl önemli kavram, kayıt yığını yada bilgi parçalarının tanımlanmasıdır. Bu tanıma Şema adı verilir. Şema veri tabanında kullanılacak bilgi tanımlarının nasıl modelleneceğini gösterir. Buna Veri Modeli (Data Model) denir. En yaygın olanı, İlişkisel Model'dir (relational model). Layman'ın değimiyle bu modelde veriler tablolarda saklanır. Tablolarda bulunan satırlar (row) kayıtların kendisini, sütunlar (column) ise bu kayıtları oluşturan bilgi parçalarının ne türden oldukarını belirtir. Başka modeller (Hiyerarşik Model yada Ağ Modeli gibi.) daha belirgin ilişkiler kurarlar.
DAHA Geniş bilgi vermek isterdim ama arşiv olur...Kahkaha
KOLAYCoolGELSİN