arkadaşlar bu veri yürütme denen şey explorer.exe yi bi yakalıyor dahada bırakmıyor laptopumu açamaz oldum mavi ekran geliyor bazen.. uzman arkadaşların desteğine ihtiyacım var bir donanım hatası olabilirmi yeni aldım makineyi arada bir yapıyor bunu problem nedir ?? yardımlarınızı bekliyorum..
veri yürütme engellemesi .dep. hakkında
bence yedeklerini al kısa bir zaman içerisinde işletim sistemi çökebilir istersen yeniden kur
BİRDE BİRSEY DAHA YA SİSTEM YENİ KURULUYSA VE BUNU ARADA BİR YAPIYORSA PROBLEM NEDİR ??
bilgisayarına spy bulaşmıştır ozaman adaware ve kasperksy ınternet sec. antıvırus yukle her ıkı programı guncelle ve sıstemını baştan aşşa bır tarat. Eger zararlı yazılım cıkarsa sorunun kaynagını kökünden hallettın demektır.
donanım hatası olamaz diyorsunuz..yeni aldım bu aleti hani adamlar yaslamasın bana bozuk aleti bu arızada ilk defa başıma geldi zaten
merhaba;
DEP devreye girdiğinde (IE yada Windows explorer olabilir )bilgisayarım sağ click /özellikler / gelişmiş sistem ayarları yada performans tab'in de Veri yürütme tab'i vardır. burada hangi programın engellenmemesini istiyorsanız onu ekleyip devre dışı bırakabilirsiniz. Aynı zamanda Olay görüntüleyiciden hangi programın buna neden olduğunu öğrenebilirsiniz... Vistada java sorunu çok kolay çözülmüyor o da başka zamana:)
Şu an için sorun yok. Bilgisyarım/sağ tık/gelişmiş/ayarlar penceresinde veri yürütme engellemesi sekmesine tıkla ve gelen pencerede "Sadece önemli windows programları ve hizmetleri için DEP'i aç" seçeneğini işaretle, tamam de kapat. Sorun hallolacaktır. Eğer DEP sorunu hala devam ederse işte o zaman sistemine virüs bulaşmış olma ihtimali çok yüksek demektir.