Selamlar ...
Bilgisayarıma vista format attım.Herşey bitti.birden bilgisayar kapatılmaya başladı ( Birden kapanmadı normal pc kapanması :) )
Bilgisayarımı geri açmak istedim. Açılmadı.
"verifying DMI Pool Data..... " yazısı çıkıyor ve böyle kalıyor.USB'den çektim formatı geri ayarı unuttum.Hani flashtan başlama ayarını yaptık ya Hardiskten başlatmayı unuttum. :)
Şuandaki sıralama şöyle;
-Hard Disk Boot Priority : PRess Enter
-First Boot device : ZIP100
-Second Boot Device : CDROM
-Third Boot Device : Hard Disk
Sade4ce Boot Floppy Setup'daki ayarları değişyirdim. Biosta başka birşey ellemedim.BU ayarları pios pilini çıkarmadan nasıl değiştirecem ( sıfırlıcam )
Sanırım sorun başlatma aygıtında üstteki sıralama doğrumu değişecekse yazın.
Yada sistem formatla uymadı. XP'ydi Vista yaptım.
verifying DMI Pool Data.....
Öncelikle XP yerine Vista kurmak bir hata. Zaten şanlıymışsınız ki Vista'yı kullanamamışsınız :)
Bence hiç uğraşmayın XP'ye geri dönün ya da Windows 7 kurun. Forumda "Vista iyidir" diyen 1 kişiyi bulamazsınız.
BIOS'u varsayılan ayarlara getirmek için BIOS menüsünde sağ tarafta Load Optimized Defaults ya da benzeri şekilde bir seçenek olmalı. Onu kullanın.
Evet bencede güzel ama defaultu denedim olmadı. Sistemi sabit diskten başlatmam gerekiyor nasıl bir ayar olmalı?
Kullanmadığımı nereden biliyorsunuz ben kullandım hemde 1 seneyi aşkın xp 3 ayı aşkın da windows 7 kullandım.
Xp'nin ömrü bitmiş zaten...
Win7'de de fazla bir fark hissedemedim.
Vista sp2 güncellemesinden sonra gayet stabil ve hızlı ancak onu sp2 den önce kullananlar biraz dedikodu birazda abartmayla kötü olduğunu veya yavaş olduğunu iddia ediyor.Halbuki hepsi asılsız.Şuan Vista kullanıyorum ve üreticisinin bile kullanmayın dediği xp ye dönmeye gerek olmadığını düşünüyorum ayrıca win8 çıkana ve vistanında fişi çekilinceye kadar win 7 geçmeyi düşünmüyorum.
Bu sizin Vista kullanıyor olduğunuz için Vista'yı sahiplenmenizdan kaynaklanıyor bence. Sahibi XP'yi kullanmayın dedi diyorsunuz ancak o sahip "Vista bir hataydı" da dedi. :)