slm arkadaşlar, silmek istediğimiz dosyaları hard disk'ten tamamen silen bir program var mı ?
Verileri tamamiyle temizleme
evet öyle programlar var. benim bilip kullandığım yok, ama google'da arayınca, "secure delete", "disk deletion", "dosya silme" gibi, bir sürü sonuç çıkıyor. fakat normal yolla silinen dosyalar geri kurtarılabiliyor. bunu önlemek için diskin tamamen lüzumsuz datayla (mesela filmler) doldurulup ondan sonra silinmesi gerektğini okumuştum bir yerlerde.
melihcbn arkadaşım google dan "revo uninstaller" arattır. Program bedava, ben kullanıyorum. Programın evidence remover diye bi işlevi var. Onu yaptığın zaman bilgisayarından silinen dosyaları, kurtarma programları dahil olmak üzere, hiç bir şekilde geri getirilemez halde siliyor. Ayrıca uninstall programs seçeneğiyle de programları kaldırıp, kayıt defterindeki kalıntılarını dahil siliyor.
sana bu konuda katılmıyorum ahmeyt05 revo sildiğini sanıyor ama bir kere acaba bu gerçekten siliyormu diye bir recovery yapayım dedim hepsi geri geldi bu işler için daha profesyonel bir yazılım kullnmanızı öneririm size.
Hmm, ya ben denediğim hiç bi recovery programıyla istediğim dosyaları geri alamıyorum nedense. (Bunun revoyla ilgisi yok, revoyu hiç kurmamışken bile birkaç normal sildiğim dosyaya yeniden ihtiyacım olmuştu, geri getirememiştim, acaba denediğim programlar mı dandik?)
Safe Data Recovery
Easy Recovery Pro
WinUtilities
recover my files'ı dene bir de.
demek ki dandik geri gelmediğine göre benim kullandığım öyle prof.bir yazılım yok maalesef o yüzden de sana bunu kullan iyidir demiyeceğim zaten o verileride gene tune up içindeki undelete aracıyla getirmiştim.
Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. revo uninstaller programını dencm. Daha iyisi bu diyebileceğiniz bir program varsa paylaşabilirsinz.
eltahirrecover my files'ı dene bir de.bu programla 2 günde 80 GB datayı (format sonrası) kurtardım. Bu arada 20 GB data da kayboldu...Bu konuyla ilgili geçmiş zamanlarda makaleler yayınlanmıştı.
Önerim: Diski önce fat32 ye göre bölümlere ayrıyıp formatlamak daha sonra bölümleri silip NTFS olarak tekrar formatlamk. denemedim ama etkili olacağını düşünüyorum. başka bir şeyde önemli dosyanın adında başka önemsiz bir dosyayı aynı isimde üzerine kaydetmek diye düşünüyorum.
melihcbnÖnerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. revo uninstaller programını dencm.anlatamadım galiba program işe yaramıyor diyorum yok benim vaktim bol (zaten iki saatte siliyor sözüm ona ondada pc'i kasıyor) uğraşırım işe yaramayan bir yöntemle dersen karar senin.sana şunu söyleyeyim arkadaşım bilgisayarına ersaser programını kur silmek istediğin verinin üstüne sağ tıklayıp eraserla sil seçeneğini seç ama onun dışında bu tür yüzde yüz silen bir program olduğunu sanmıyorum en güzeli bilgisayardan tamamen kadırmak istediğin verilerin üstüne ilk önce tüm hdd'i tam kapasite her türlü video film v.s. doldurup daha sonrada kill disk yaptıktan sonra temiz bir format atmaktır yoksa çokta rahat etme derim.
Söylediğin işlem hayli uzun. Ben kısa sürede söyle bi pc yi arındırayım istedim. O da mümkün değilmiş. Neyse bir süre daha böyle devam etsin.
sistemi temizlemek için ccleaner,tune up veya advanced systemCare'i kullanabilirsin ama onun dışında en güzel yöntem formattır bu arada diğer mesajımda yazdığım şeyler eğer sisteminde kimsenin göremsini istemediğin verilerin varsa formattan önce yapılması gerekli şeylerdir onun dışında sırf sistemi rahatlatmak için bunları yapmana gerek yok.
eyvallah arkadaşım.sağolasn öneriler için. tune up programını kullanayım o zaman.
Dün yanlış bilgi vermenin getirdiği afallamayla düzgün bir cevap yazamamışım. Ben revo nun arayüzünde yazanları söyledim sadece. Yalnız geri getirebilirmiyim diye denemişliğim yoktu. Kusura bakmayın.
Teşekkürler eltahir.
melihcbn Giveawayoftheday sitesinin freeware arşivi var oraya bi göz at. Ben baktım. Orda "Sure Delete" diye bi program gördüm. Deneyebilirsin.
http://www.giveawayoftheday.com/ ... ng=delete&x=22&y=20
Sayfada biraz aşağıya in orda. Direk linkini vermedim. Diğer sonuçlara da bakarsın diye.
evidence emilinator fbı bile bunu kullanıyor
carl246 verdiğin program dikkatimi çekti. Teşekkürler...
carl246evidence emilinator fbı bile bunu kullanıkullanımı bilgi ve dikkat ister,
http://www.ccleaner.com/download bu linkte ccleaner adında sistemi temizlemede kullanılan bi program var işinizi görebilir belki...