Verilerimi nasıl kopyalayacam

Kapalı Hesap (59233)
26-05-2009, 16:40   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj

arkadaşlar yeni kasa topladım fakat eski kasadaki harddiski söküp çıkardım. içindeki bütün verilerimi nasıl yeni pc'ye aktaracağımı bilmiyom.Hard disk eskı kasadan çıkardım su anda bağımsız halde yani boşta.eski harddiskimdeki  bütün programlarımı ,müziklerimi vs. dolu fakat bunları nasıl yeni bilgisayara aktaracağımı bilmiyom.resimli anlatım link varsa çok çok memnun olurum yardım lütfen şimdiden teşekkürler.

SAİNT
26-05-2009, 16:47   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

eski hdd yeni kasa ya ikinci hdd olarak takın ve yeni hdd aktarma yapın.
bu kadar basit.

Kapalı Hesap (59233)
26-05-2009, 17:47   |  #3  
OP Kapalı Hesap
65 mesaj

saınt bey çok sağol ama hdd aktarma işlemini hangi yönergeleri izleyerek yapmam lazım ben amatör kullanıcıyım.hdd bağladıktan sonra pc de veya bıosta bır takım işlemler olacakmı onu öğrenmek istiyorum.

beycanerkul
01-06-2009, 11:23   |  #4  
Yıllanmış Üye
628 mesaj
saint
eski hdd yeni kasa ya ikinci hdd olarak takın ve yeni hdd aktarma yapın.
bu kadar basit.
bazı anakartlarda hdd takınca görmüyor illaki format atınca görüyor peki bundaki verileri yeni pc ye nasıl aktarıcaz??? böyle sorunda çıkabiliyor

SAİNT
01-06-2009, 12:38   |  #5  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

hayır bios yada başka bir ayar gerekli değil ama anakartta hdd destekleyecek soket ve yer olmalı ve bu bağlantıları takabilmeniz gerekli.
eğer sata girişliyse basit direk anakarta bağlar arkasından sata güç kablosunu bağlayıp bağlantı yapabiirsiniz.
ide ise bu birazdaha sıkıntılı çoğu anakartlarda tek ide bağlantısı olduğu için 2 adet hdd tek ide kablosu ile bağlamak zorundasınız ve bağlantıları 1.cil ve 2.cil master ve slave olarak ayarlamalısınız eğer hiç bir bilginiz yoksa uğraşmayın en yakın bir servis yada bilgisayarcıya götürün.

setare
02-06-2009, 20:52   |  #6  
Yıllanmış Üye
260 mesaj

harici disk kutusu alıp eski hdd'yi bunun içine takarsınız ve bilgisayara usb'den bağlarsınız. tabi yeni bir disk kutusu almak biraz masraf olur