Verilerimizi kaybetmeden bilgisayar kullanmanın yL

Mesut Yıldırım
30-10-2009, 18:09   |  #1  
Mesut Yıldırım avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

Verilerimizi kaybetmeden bilgisayar kullanmanın yolları…
            Artık veriler kaybolmayacak !

Merhaba değerli Öğretmenlerim, Sevgili arkadaşlarım ilk sayımızda hepimiz heyecanlıyız, mutluyuz. Bilişim üzerine olan yazılarımı zevkle okumanız, yararlı olması dileğiyle sözlerime başlıyorum…
        Günümüz teknolojisinde verilerimiz gün geçtikçe artıyor,bunları verimli ve kayıpsız bir şekilde saklamak oldukça zor oluyor.En son tatilde çektiğiniz fotoğraflar,saatlerce başında çalıştığınız Office dokümanları ve diğer verilerimizin şu ünlü mavi ekran hatasından dolayı uçup gitmesini hayal etmek bile korkunç olsa gerek !
        Günümüzde terminaller veri güvenliği için verilen orijinali yanı sıra “yedeğini”alıyor. Ev kullanıcıları ise terminaller kadar büyük veriler saklamadığı için <(kısmen)> veri yedeğine önem vermiyoruz ne yazık ki...
        İşte verilerimizi korumanın birkaç yolu ;

-        Sadece gerçekten ihtiyaç duyduğunuz programları kurun.
-        Yazılım ücretsiz diye her yazılımı indirip kurmayın
-        İşletim sistemleriniz güncel olsun
-        Anti-Virüs program(lar)ınızda…
-        Bilgisayarınızı sadece “İşletim sistemini kapat”seçeneği ile kapatın.
-        Windows’un uyarılarını dinleyin.

“Verilerim kaybolmasın” diye 3-4 tane taşınabilir hard-disk kullananları tanıyorum =) Unutmayın veri kaybının sebepleri ;
                %56 >>> Donanım ve Sistem hatası
                %26 >>> Kullanıcı Hatası
                %9   >>> Bozuk Yazılımlar
                %5   >>> diğer ihtimallerdir.

Nano-teknoloji çağında 1 TB’lık Sabit Disk sadece 90$ üstelik kalitesi pek yüksek,markası lider Disk üreticilerinden…Bu diskin 1 GB’ı sadece 9 Cent’e geliyor.Ayrıca GHOST programı ile verilerimizi ve işletim sistemimizi koruyabiliriz.Kullanmakta fayda var…

MESUT YILDIRIM
Soru,görüş ve önerileriniz için; [email=yldrmesut@gmail.com]yldrmesut@gmail.com[/email]

xxömür
30-10-2009, 22:43   |  #2  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

evet bendede 5 adet 1 tb lık disk var yalnızca yeek icin kullanıyorum pcm deki tüm dosyalarım verilerim noktasına kadar yedeklidir

şafak89
03-11-2009, 03:36   |  #3  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

MAŞALLAH :)

Semih Özyurt
04-11-2009, 16:12   |  #4  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

forumda upload'ın kotayı etkilemedigini öğrentikten sonra sürekli skydriver kullanarak bilgilerimi yedekliyorum ve bu güne kadar birçok resim,video,müzik verilerim sistem hatası yüzünden uçtu malesef

pcman34
04-11-2009, 18:34   |  #5  
pcman34 avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

iyi  güzel de o yedeklediklerini almak için kotandan gidecek

BOOMFUNKMCS
05-11-2009, 10:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Alıntı: Semih Özyurt  
forumda upload'ın kotayı etkilemedigini öğrentikten sonra sürekli skydriver kullanarak bilgilerimi yedekliyorum ve bu güne kadar birçok resim,video,müzik verilerim sistem hatası yüzünden uçtu

upload kotayı etkiler ancak upload ücreti alınmaz, bildiğiniz bir yanlışı belirtmek isterim.

metallcii
05-11-2009, 14:59   |  #7  
Yıllanmış Üye
144 mesaj
Alıntı: BOOMFUNKMCS  

upload kotayı etkiler ancak upload ücreti alınmaz, bildiğiniz bir yanlışı belirtmek isterim.

Kota = Sınırlamadır

Upload da Kota Yoktur,Yani Kotasızdır , sadece bilgi amaçlı gösterilir , bildiğiniz bir yanlışı belirtmek isterim . :)

BOOMFUNKMCS
06-11-2009, 00:26   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Alıntı: metallcii  

Kota = Sınırlamadır

Upload da Kota Yoktur,Yani Kotasızdır , sadece bilgi amaçlı gösterilir , bildiğiniz bir yanlışı belirtmek isterim . :)

upload yaparken, kendi bilgisayarınızdan diğer bilgisayara görünmez bir ağ yolu üzerinden ve kendi internet erişiminizle mi transfer yapıyorsunuz? elbetteki hayır, upload yaparken hattı meşgul edeceksiniz,telekom un erişiminden ve kablosundan faydalanacaksınız ama o sizden ücret istemeyecek, öyle mi? upload ücreti ödemediğinizi ancak upload esnasında kullandığınız internet erişiminin kotayı etkilediğini yazdım. paket alış verişi sırasında upload yapılan verinin boyutuna göre download etkilenmektedir. dolayısıyla ücrete dolaylı yoldan etki etmektedir. halen anlatımım inandırıcı gelmediyse yazdığım blog yazımlı okuyunuz,bir güzel örnekle açıkladım zamanında,burada kalabalık olsun istemedim.
ek olarak;

"upload yaparken, gönderdiğiniz paketlerin yerine sağ sağlim ulaştığı bilgisi size download olarak geri gelir. bu bilgi küçüktür ancak, sürekli bir upload dan bahsediyorsanız bu download 'a fazla yansıyabilir.""darkhardware.com"

"upload dolaylı olarak kotayı etkiler; şöyleki dosyayı upload ederken paketler halinde gönderilir, dolayısıyla karşı tarafla bir bir istem, aldım-verdim türünde bir sinyalleşme olur. buda upload yaparken çok küçükte olsa download yönünde bir aktarım(kontrol için) demektir.""hardwaremania.com"

"Bu, TCP protokolünün zayıf noktasıdır. TCP protokolü kullanıldığında, 2 nokta arasında bir bağlantı kurulur, Gönderici taraf, her gönderdiği paketin karşı taraf tarafından alındığına dair bir onay (Acknowledge) bekler. Eğer alındı onayı bir süre gelmezse, gönderici taraf paket göndermeyi kesecektir. Bu nedenle, upload trafiği yoğun olarak kullanıldığında, özellikle de ADSL gibi asimetrik hız ile bağlanılan bir bağlantıda, alındı onayları aksayabilir ve bu da download hızında yavaşlamaya yol açabilir.""zevkliyiz.net"

Son Düzenleme: BOOMFUNKMCS ~ 06 Kasım 2009 00:41
harleyboy
06-11-2009, 00:47   |  #9  
Üye
91 mesaj

50 mb şınır dan daha yükşek depolama alanı şunan tek doşya için bir şite varmı bildiğiniz..???

harleyboy
06-11-2009, 15:18   |  #10  
Üye
91 mesaj

???