Verilerimizi kaybetmeden bilgisayar kullanmanın yolları…
Artık veriler kaybolmayacak !
Merhaba değerli Öğretmenlerim, Sevgili arkadaşlarım ilk sayımızda hepimiz heyecanlıyız, mutluyuz. Bilişim üzerine olan yazılarımı zevkle okumanız, yararlı olması dileğiyle sözlerime başlıyorum…
Günümüz teknolojisinde verilerimiz gün geçtikçe artıyor,bunları verimli ve kayıpsız bir şekilde saklamak oldukça zor oluyor.En son tatilde çektiğiniz fotoğraflar,saatlerce başında çalıştığınız Office dokümanları ve diğer verilerimizin şu ünlü mavi ekran hatasından dolayı uçup gitmesini hayal etmek bile korkunç olsa gerek !
Günümüzde terminaller veri güvenliği için verilen orijinali yanı sıra “yedeğini”alıyor. Ev kullanıcıları ise terminaller kadar büyük veriler saklamadığı için <(kısmen)> veri yedeğine önem vermiyoruz ne yazık ki...
İşte verilerimizi korumanın birkaç yolu ;
- Sadece gerçekten ihtiyaç duyduğunuz programları kurun.
- Yazılım ücretsiz diye her yazılımı indirip kurmayın
- İşletim sistemleriniz güncel olsun
- Anti-Virüs program(lar)ınızda…
- Bilgisayarınızı sadece “İşletim sistemini kapat”seçeneği ile kapatın.
- Windows’un uyarılarını dinleyin.
“Verilerim kaybolmasın” diye 3-4 tane taşınabilir hard-disk kullananları tanıyorum =) Unutmayın veri kaybının sebepleri ;
%56 >>> Donanım ve Sistem hatası
%26 >>> Kullanıcı Hatası
%9 >>> Bozuk Yazılımlar
%5 >>> diğer ihtimallerdir.
Nano-teknoloji çağında 1 TB’lık Sabit Disk sadece 90$ üstelik kalitesi pek yüksek,markası lider Disk üreticilerinden…Bu diskin 1 GB’ı sadece 9 Cent’e geliyor.Ayrıca GHOST programı ile verilerimizi ve işletim sistemimizi koruyabiliriz.Kullanmakta fayda var…
MESUT YILDIRIM
Soru,görüş ve önerileriniz için; [email=yldrmesut@gmail.com]yldrmesut@gmail.com[/email]