veritabanından veri okumada sorun yaşıyorum

emre3522
13-05-2010, 23:29   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

<!-- /* Font Definitions */ @font-face        {font-family:"Cambria Math";        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;        mso-font-charset:162;        mso-generic-font-family:roman;        mso-font-pitch:variable;        mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;}@font-face        {font-family:Calibri;        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;        mso-font-charset:162;        mso-generic-font-family:swiss;        mso-font-pitch:variable;        mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;}@font-face        {font-family:"Arial  TUR \, sans-serif \;";        panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0;        mso-font-alt:"Times New Roman";        mso-font-charset:0;        mso-generic-font-family:roman;        mso-font-format:other;        mso-font-pitch:auto;        mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal        {mso-style-unhide:no;        mso-style-qformat:yes;        mso-style-parent:"";        margin-top:0cm;        margin-right:0cm;        margin-bottom:10.0pt;        margin-left:0cm;        line-height:115%;        mso-pagination:widow-orphan;        font-size:11.0pt;        font-family:"Calibri","sans-serif";        mso-ascii-font-family:Calibri;        mso-ascii-theme-font:minor-latin;        mso-fareast-font-family:"Times New Roman";        mso-fareast-theme-font:minor-fareast;        mso-hansi-font-family:Calibri;        mso-hansi-theme-font:minor-latin;        mso-bidi-font-family:"Times New Roman";        mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}.MsoChpDefault        {mso-style-type:export-only;        mso-default-props:yes;        mso-ascii-font-family:Calibri;        mso-ascii-theme-font:minor-latin;        mso-fareast-font-family:Calibri;        mso-fareast-theme-font:minor-latin;        mso-hansi-font-family:Calibri;        mso-hansi-theme-font:minor-latin;        mso-bidi-font-family:"Times New Roman";        mso-bidi-theme-font:minor-bidi;        mso-fareast-language:EN-US;}.MsoPapDefault        {mso-style-type:export-only;        margin-bottom:10.0pt;        line-height:115%;}@page Section1        {size:595.3pt 841.9pt;        margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;        mso-header-margin:35.4pt;        mso-footer-margin:35.4pt;        mso-paper-source:0;}div.Section1        {page:Section1;}-->arkadaşlar merhaba,
Ms Access veri tabanında bir tablo oluşturdum. veri tabanını ODBC de kayıtettim ve anahtar kelimeyi baglanti olarak tanımladım.  doconnect()ismindeki yordam ile veri tabanına baglantı kuruyorum ve tablodaki bir sahadavar olan verileri Doconnect 'de bir comboboxa dolduruyorum. buraya kadar herşey normal çalışıyor fakat, combobox da seçtiğim kayda göre tekrarveritabanında bir sorgu yapmaya aldığım değeri bir textbox ın icine aktarmayaçalışıyorum. ama bir türlü yapamadaım Resultset olarak tanımladığım objede hataveriyor. yardım edebilecek varmı
aşağıda kodun bir örneğini koydum

publicvoid DoConnect(){
    //jTextField1.setText("ince");
       String sql;
       try{
           con=DriverManager.getConnection("jdbc:odbc:baglanti","","");//baglanti ODBC //var olan baglanti kelimesi
           stmt=con.createStatement();
           sql="select * from liste1";
           rs=stmt.executeQuery(sql);
           while(rs.next()){
 //alttakikod çalışıyor ve Combobox çalışıyor

jComboBox1.addItem(rs.getString("EllipsoidName"));

}
 con.close();
       }catch(SQLException err){
           JOptionPane.showMessageDialog(deneme.this, err.getMessage());
       }
       jTextField1.setText("");
         }

private void jComboBox1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt){                                          
//buradacombobox dan seçitiğim elemanın index değerini alarak bir sorgu yazıyorum     
intad = jComboBox1.getSelectedIndex();
          //sorgu cümleciği altta
           String sorgu = "select * from liste1 where No=" +Integer.toString(ad+1);
  try {
           Class.forName("sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver");

baglanti1 = DriverManager.getConnection("jdbc:odbc:baglanti","","");
           Statement cumle = baglanti1.createStatement();
           cumle.execute(sorgu);
//hatayı alttaki satırda veriyor

ResultSet kayit = stmt.getResultSet();
           jTextField1.setText(null);

jTextField1.setText(Double.toString(kayit.getDouble("Semi_Major_Axis_a")));

cumle.close();

baglanti1.close();
       }