Vestel laptop mağduriyetim...

crixallis31
11-09-2009, 17:12   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj

Yalı bilgisayar Mithatpaşa caddesi no:577/C Küçükyalı İzmir Vestel servisine
ONYX154NP-T72-(ZD3P)-1 modelli laptobu ablam servise bırakmış tatile evegeldim pc'nin hızı baya yavaşlamıştı pc'nin özelliklerine baktım birdene göreyim 2.0 ghz T7200 olması gereken işlemci 1.6gz t2050 işlemci ile2GB ddr2 667 mhz olması gereken ram 1GB ddr 533 ile değiştirmişlerişlemci ve ram ile ilgili bir sorunu olmadı ve servis fişinde bu konu hakkında herhangi bişey yazmıyor ki olsa dahi belirtilmeli en azından aynı işlemci ve ram ile değiştirilmesi gerekir.Ablam konu hakkında bir bilgisi olmadı için formata bile vestel servisine götürür ben balıkesirde okuduğum için ancak tatillerde geldiğim için ilgilenemiyorum yarın servisine götüreceğim ve servis etiket sökülmüş gibi abuk sabuk bi sorun belirtip bu sorunu halletmezlerse vestelin bu servisini karalama kampanyasına davet edicem hepinizi Eğer değiştirmezseler tüketici hakları olarak falan ne tür haklara sahipim daha önce bu tür bir ayıpla karşılaşmadığım için bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

PcMaKeR
11-09-2009, 17:44   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

İlk önce gülelim hahaah.
sonra ağlayalım.

o modelin aynısı bende de war.

ilk aldığımda ilk dört ay içinde bire bir değişim veriyorlardı.

ilk gün ekran kartında sorun olduğunu gördüm. servisle aramda kaç kere gidiş geliş oldu.

Directx kullandığımda sistem mavi ekran veriyordu. Adamlar dinlemedi! en sonunda kızdım bağırdım çağırdım adamların önünde gösterdim.(beyaz eşya tamircisi bilgisayarcıya bu bilgisayar bozuk değil derse siz kızmazsmısınız ben çılgına döndüm) ana fabrikaya gitti bir hafta sonra döndü sorun yok diye.

ama hala aynı sorun. makinayı aldığım yerde denedim çılgına döndüm yine. adam hemen değişim formu doldurdu makina fabrikaya gitmeden yenisi geldi.
Neyse onda da ısınma problemi vardı ama Allah a şükür başka yerinde hata görmedim.

Şimdi tek derdim bios sorunu illa servise gitcekmiş. geçen gün birde telefonda bağırıp çağırdım para alacaklarmış. 4 GB rami destekliyor diye yazın sonra bios güncellemesi için para alın oldu anam.

senin yapacağın şu gideceksin servise. Güzelce anlatmayacaksın sinirli anlatacaksın. Yoksa üste çıkarlar sen suçlu olursun.

Bu arada makina canavar gibidir ;) ben lisanslı windows vista aldım sonrada sırf onun için. bir ay sonra vistalı modelini çıkarttılar :@ gelde delirme ama aldık bir kere...

Dediklerimi yap bak neler oluyor. Dile geliyorlar. Servisin başının etini ye, 444 lü numaralarını durmadan ara bıkıyorlar en sonunda adam gibi yapıyorlar.

İşte Türk malı sorunları bunlar.

Ama bir HP olsaydı tek telefonla kargo gelir alır götürür. sonra geri getirir. ben elden senetle taksitle almasaydım böyle bir derdim olmayacaktı.

tood
11-09-2009, 17:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
148 mesaj

Evet ,HP nin teknik servisi çok harika.Bizim yazıcı bozuldu göndermemle birlikte 3-4 günde hallettiler işi .Hem adamlarla muhatap bile olmadan.

PcMaKeR
11-09-2009, 17:57   |  #4  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

eğer iş ciddiyse yenisini verir geçer hp.

notebook alırsın mesela anakartı yanmıştır hemen değiştirilir. Toshiba gibi yurtdışından bekleniyor falan da demez...

crixallis31
11-09-2009, 18:26   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
596 mesaj

Servisi aradım bandrol takılıysa hallederiz dediler ama altını kontolettim tüm vidaları yok vidalar olmadığından olsa gerek bandrollerde gevşekduruyo kısacası yapan kimse kılıfını hazırlamış gibi bakalım artıkyarın götüreceğim hiç memnun değil ablamlar bu laptopdan her geldiğimdebir sorun nedeniyle servise gittiğini söylüyorlar...

Son Düzenleme: crixallis31 ~ 11 Eylül 2009 18:26
Süleyman.
12-09-2009, 02:25   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bilgisayarlar karışmış olmasın? Size yanlış makineyi teslim etmiş olabilirler. Çünkü işlemcisi değişmez dizüstü bilgisayarların. Rem de farklı diyorsunuz, ki o kadar fark ancak farklı modellerle olur.

Facia boyutunda bir durum tabi...

crixallis31
12-09-2009, 11:29   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
596 mesaj

Valla bildiğim kadarıyla  işlemci,ram,hdd değişiyo etiketlerden falan hatırladığım kadarıyla karışmış değiş bilinçli bir şekilde değiştirilmiş gibime geliyo.Kanımca orda çalışan bir eleman kendi laptobunu bu pc'nn parçalarıyla güncellemiştir.Everestte baktım bulamadım ama parça değişiklik tarihini gösteren bir program bulabilir miyim?Yeni parça sonrası pc kendini ona göre ayarladığına göre bunla ilgili bir tarih düşüyordur eminim bir yere ama bunu nasıl görebilirim onu bilemem.Tabi format öncesi yapılmamışsa bu değişiklik.

Süleyman.
12-09-2009, 11:47   |  #8  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

İşlemci değiştirilemez dizüstü bilgisayarda. Bu da bilgiayarın değiştiğini gösteriyor.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 12 Eylül 2009 11:48
crixallis31
13-09-2009, 21:27   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
596 mesaj

Gitik abimle servise ram 1 gb miş benim baktığım model aynı serininfarklı sürümlerinden biriymiş ama cpu değişmiş özür diledilerdeğiştireceklerini söylediler biraz laf yapıp kafa ütüledikten sonraçarşamba günü aramamızı en geç perşembe günü halledeceklerinibildirdiler.
süleyman arkadaşımızın sözünü düzelteyim dedim cpu,ram ve hdd değişir laptopda ama masaüstü pc kadar geniş bir yelpazeye sahip değil tabi bir kaç seçenekten ibaret...

_hEro
14-09-2009, 00:24   |  #10  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Konuyla alakasız ama, 
Bundan birkaç sene önce vestel marka 17' crt monitörüm birden kendiliğinden kapandı.Tekrar da açılmadı.Servisine götürdü abim. Biz size haber vercez dediler ama nerdee.Sürekli kendim arayıp rahatsız ede ede 1 aya yakın bir süre geçti.bu arada bilgisayarımı kullanamıyorum tabii.28 gün sonra abim monitörü almaya gittik.Adam tamamdır dedi ve bir monitörü tutuşturdu kucağıma.bir baktım simsiyah kir içinde 14' bir monitör.Alttaki sabitleyici kapak bile yok.Bu benim değil, falan filan diye üsteledim .En sonunda 2 gün sonra birdaha gittim ve monitörüme kavuştum.Burdan  hepsinin kulaklarını çınlatıyım dedim .Size kolay gelsin.

crixallis31
19-09-2009, 15:53   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
596 mesaj

İşlemciyi düzemişlervidaları takmışlar bu sefer.Bataryam çabuk bitiyor demiştim halletmeyiunutmuşlar verdim hallederiz dediler ücretsiz özür dilemek adınabataryayı da halletmiş olucam yalan olmazsa. Nette vestel sorunlarıdolanıyo bol bol aylarca sürünüyormuş bazı şansız insanlar en azındançok sürünmedim bu konuda sevindim o yüzden

Süleyman.
20-09-2009, 00:39   |  #12  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Geçmiş olsun.

DonmuşKral
22-09-2009, 13:02   |  #13  
Yıllanmış Üye
741 mesaj

vestel beko arçelik bunlardan laptop alıcak kadar cahilmisin bilader :S  dell asus samsung toshiba felan varken :S:S

crixallis31
25-04-2010, 22:52   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
596 mesaj

Yok ya ben almadım laptop alırsam düzgün günlerce forumlarda araştırır sorunuz bir model ve marka tercih ederim. masaüstü zaten marka almam toplarım kendim.Sonuçta 3-5 tl'lik birşey almıyorum sağlamlığından emin olmam lazım.Bu laptop iş yerinde bir sigara firmasından yüksek miktarda sigara aldığımız için hediye geldi.Sorunları bitmek bilmiyor.İlk aldığında paketini bile açmadan sat birine üstüne para koy düzgün bişey al dedim beleş geldi diye sevincinden beni dinlemedi.Ucuz etin yahnisi yavan olur böyle birşey kanımca.

Son Düzenleme: crixallis31 ~ 25 Nisan 2010 22:56