ben fraps ile video çekiyorum 15 gb oluyor movie maker ile video yu birleştiriyorum 2.50 gb falan oluyor ben bunu nasıl fazla kalite kaybı yaşamadan 600 mb ye düşürebilirim
Video Boyutunu Nasıl Küçültürüm
Bu uzun konuyu Kısa bir soruyla cevaplayamayız.
Her video için gerekli bir şifreleme mevcuttur.
İlk olarak Video Kodek sistemini ele alalım.
ENCODER: Video kodek sistemin Resimlerin şifrelenme değerini açıklar. Bu şifreleneme değerini sen test ederek yapabilirsin ancak her testte işlemci şifrelemenin derinliğine göre fazla zorlanabilir. Video MP4(h.264) WMV7 yada diğer simetri şifreleri kullanılabilir ancak Burda önemli olan oynatıcının neyi çalıştırabildiğidir.
FRAME RATE: Video resminin resim saniye miktarıdır. Duraksayarak ilerleme yada sürekli ilerleme yapmayı sağlar. 1 saniyenin 3/1 oranında 1 oalrak işlenir. RATE 1 e düştüğünde saniyede 3 resim akar ve Duraklarayarak ilerleyen bir video olur. En düşük 14, ( virgülde kullanılabilir) en yüksek 30 olmakta. 30dan yukarsı gereksiz.
PİKSELLİK RESOLUTİON: Piksellik resim boyutudur. Her videonun resim boyutu eğer değiştirme yapamayacaksanız orjinal halinde yazın.
ASPECT RATİO: Video Görünüm şeklidir 16:9-4:3 yada otomatik. Size kalmış bir seçim.
VİDEO BİTRATE: Video görüntüsünün 1 saniye başına alması gereken kaliteli piksellik değeri. Adından da anlaşıldığı gibi görüntü kalitesinin kendisi. Bu ayar RESOLUTİON ile paralel ileleyen bir özelliğe sahiptir. piksellik düştükce bitrate de azlatılır böylelikle yerden kar sağlanır.BİTRATE nekadar yoğun kullanılırsa Video Boyutuda O denli yükselir. Üstelik BİTRATE değeri Renk değişimlerinide ayarlar ve görüntünün SD HD FULLHD gibi görüntüsel farklılılaşmasını sağlar. ANCAK BU AYAR DÜŞÜK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ BİR VİDEOYU YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜLÜĞE ÇIKARMAZ. Bu sadece veriyi ya düşürür yada öyle bırakır.
SeS AyArLaRı:
ENCODER: Ses Simetrisinin şifrelenmesi için kullanılacak yöntemi içerir. MP3 genel seçiliyor olsada PC_WAV seçimide yapılabilir. ACC ve diğer metotlarda mevcut olarak kullanırlır. Burda önemli olan oynatıcının neyi oynatabildiğidir.
SAMPLE RATE: Seslerdeki Ses TANE KALİTESİDİR. ---Amr için 8000-16000 kullanılabilir. ancak bu sesi boğuk ve biraz az anlaşılır hale getirecektir.---Bu değerde En düşük 16000 değeri WAV için geçerlidir. 48000 değerini DVD ve BULUE RAY için kullanabilirsiniz. Bu İşlem Aynı zamanda Ses Boyutunuda etkiler videonun 40 mb si ses ise bu ayarlarla 40 mb yi 20 mb ye düşürebilir yada 500 mb ye çıkarabilirsiniz.
CHANNEL: Steryo ses çıkışı yada Mono ses çıkışı kullanarak Hoperlörlerinize hükmedersiniz. Standartta 1 mb fark ile Steryo kullanırsanız Ses Duyumkaliteniz değiş olur. Mono ses sistemi tüm hoperlörlerden Aynı sesi çıakrtır. Sterto ise bir hoperlörden davul diğerinden saz sesinin çıkmasını sağlar.
AUTO BİTRATE: önceki RATE değeri ile paralel Hareket eder. Acak Bu artlı ilkesinde olduğu için örneğin 44100 olan rate Hz sine bitrate oalrak 128 yada 64 verebilirsiniz. şartlık ilkesinden dolayı Ses Kalitesi HZ değeri ile aynı hareket etmek zorundadır. Eğer Aynı hareket ettirmezseniz Ses kanalı içinde konuşmaların kesildiği ama videounun devam ettiği boş sessiz sahnelere rastlarsınız. Genelde bu tür bir işlem yapıyorsanız video dönüştürücü dönüştürmez yada video oynatıcı oynatamaz.
şimdi en kritiğine geldik
Benim kullandığım Video tipi .WMV için h.264 de WAV 16 Steryo orjinali 1 gb 1024x768 10 dakkikalık videoyu 20 mb ye sıkıştırıyor.
Ancak Videoyu Sadece PC ler açabiliyor. facebooka yüklemeye çalıştığınızda ise video tanımlanamadı hatası alırsınız aynı işlem Youtube içinde geçerlidir.