forumlardan birinde bu sorunla karşılaşan arkadaşların yaptığı işlemler:
Medi Player Classic için:
1.codec paketini kaldırıp C:\Program Files\K-Lite Codec Pack klasörünü silip restart ettim.
2.regseeker ile registry temizliği yaptım, restart ettim.
3.burada anlatıldığı gibi Cyberlink seçeneğini işaretleyerek codec paketini yeniden kurdum.
4.başlat/tüm programlar/k-lite codec pack/tools/codec tweak tool'u çalıştırıp ffdshow'u disable ettim.
5.media player classic seçeneklerini bu şekilde değiştirdim: options/playback/output/ burada directshow video ve audio ayarlarını system default şekline getirdim. Ayrıca lock back-buffer before presenting kutucuğunu işaretledim.
Bu sayede media player classic ile hem dvd hem de divxleri sorunsuz izlemeyi başardım.. Ama media player'da bir türlü düzgün sonuç alamadım, 10 denememden beşinde ya tam ekran olmadı ya da 5 dakika geçmeden dvd dondu.. O biraz daha fazla uğraştırdı..
Media player içinse;
1.Microsoftun resmi sitesinden Microsoft Windows XP Video Decoder Checkup Utility 'yi indirip dvd kodeklerindeki çakışmayı buldum ve,
2.c:/documents and settings / (kullanıcı adım)/ application data klasöründeki intervideo klasörünü sildim..
3.c:/program files/common files/ ahead/ ds filter kalsöründeki NeVideo.ax ve NeVideoAnalyzer.ax dosyalarını sildim.
4.c:/program files / Intervideo/ common/ bin klasöründeki ivivideo.ax dosyasını sildim.
5.c:/documents and settings / (kullanıcı adım)/ local settings/ application data/ microsoft klasöründeki Media player klasörünü sildim.
6.c:/documents and settings / (kullanıcı adım)/ local settings/ application data/ microsoft/ windows media kalsöründeki 9.0 adlı klasörü sildim. (ben media player 11 kullanıyorum, onu silmedim)
Bu sayede nero'nun ve intervideo'nun kıyıda kenarda kalan tüm eski codeclerinin izlerini sildim..
Son olarak C:/windows /temp klasörünün içini boşalttım,
C:/windows /prefetch klasörünün içini boşalttım,
C:/documents and settings / (kullanıcı adım)/ local settings/ temp klasörünün içini boşalttım..
Restart ettim.. (bu arada ben hep her ihtimale karşı geri dönüşüm kutusunu iki gün boşaltmam, bi problem olursa geri almak için..) Şimdi eskisinden daha iyi oldu, eskiden bir video dosyasına tıkladığımda iki saniye beklerdim, şimdi anında tam ekran görüntü alabiliyorum, üşenmeyip ben de yaparım dersen yine yardımcı olmaya çalışırım.
Yardım eden herkese teşekkürler..
Saygılar...
(Bu işlemler belki sisteminize zarar verebilir, ben gerekirse formatı göze alarak yaptım.)