Video Editleme..

wikioogle
18-09-2009, 13:13   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj

Merhabalar..

Sorunum şu: Elimde bir video var, ve bu videoyu indirdiğim sitetarafından; videonun başından sonuna kadar alt ve üst kısmında birsatır kadarlık bir kısıma reklam konmuş.. Ve ben bu reklamdan çokrahatsız olmaktayım.. Bu reklamı nasıl engellerim.. Video yu alttan veüstten kırpan bir program yada yöntem önerebilirmisiniz..

Aslında aklıma şuda geldi: Bu yapmak istediğim zor bişeyse, ben kendimbir program yardımıyla bu alt ve üst satırların üstüne bir kenarlıkeklemek suretiyle örtebilirmiyim acaba..

Yardımızın için şimdiden teşekkürler.

tolter
18-09-2009, 13:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

after effect

wikioogle
28-09-2009, 13:15   |  #3  
OP Üye
71 mesaj

Önerin için sağol arkadaş.. Ama ben küçük bir detay için kocaman pro. bir programı öğrenmek zorunda kalacağım.. Bu programı öğrenmek benim için ciddi bir mesele..Hem elimde o programda lisanslı yok ve pahalı bir yazılım, hemde trial sürümü bile biliyorumki oldukça karmaşık ve zor kullanmılı bşr program..

Eğer bu programla hangi menüden neyi nasıl yapacağım hakkında bana yol gösterirseniz sevinirim..

Şuraya gir> şuna tıkla > şunu seç ve ok

e bas gibisinden..

Yada ne bileyim daha basit bir programla daha basit bir yöntem varmı acaba..

Sorunum şu kısaca: Elimdeki bir videonun altyazı kısmında sürekli duran ve sinir bozucu olan bir reklem var.. Ben videomu kırparak (video boyutunu değiştirerek) videodan o kısmı görüntüsüyle beraber atmak istiyorum. Yani boyut 480x320 ise ben 480x240 olmasına razıyım..

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

wickerman
29-09-2009, 16:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
644 mesaj

Avidemux'u deneyin. Programı kurduktan sonra videoyu yükleyin. Soru penceresi çıkarsa "Evet"i seçin. Üst menüden Video > Filters'a basın. Buraya Ctrl+Alt+F kısayoluyla da ulaşabilirsiniz. Açılan pencerede "Crop"a çift tıklayın. Videonun önzilemesi çıkacak. Üstten Top ve Bottom yazan yere istediğiniz sayıyı yapmak istediğinizi tam elde edinceye kadar girin. İşlem tamamsa videoyu farklı bir adla kaydedin. kayıt yaparken Video ve Audio bölümlerinin altında Copy'nin seçili olmasına dikkat edin.

wikioogle
29-09-2009, 18:01   |  #5  
OP Üye
71 mesaj

İlğiniz ve bilğiniz için çok teşekkür ederim. Yapmak istediğimi yaptım.

Son Düzenleme: wikioogle ~ 29 Eylül 2009 18:01