Video sıkıştırma - yardım lütfen

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
gexakon
10-04-2006, 20:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

slm arkadaşlar.benim sorunum 3 adet videomu tek cd ye yerleştirememem.toplam 900 mb ediyor .boyutlarını nasıl azaltırım.tabi bu arada görüntü kalitesinden kaybetmek istemem..bilgilerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürlerCool

faresdell
10-04-2006, 23:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
123 mesaj

Virtualdub programı ile sıkıştırabilirsin.Tabii önceden gerekli codecsleri yükle.

gexakon
11-04-2006, 08:18   |  #3  
OP Taze Üye
19 mesaj

teşekkürler güzel kardeşim.ama codec nedir bilmiyorum..onu da yazsan bi güzel olur Gülümseme ve hangi gerekli codecs ler??
Gülümseme

lazrailefsanesi
11-04-2006, 14:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

dvix'i duymussundur sanirim,dvix de filmlerin goruntu kalitesini bozmadan sıkıstırılmıs film demektir.Bunları izlemek icin codeclere ihtiyac vardir.Bir nevi oyun oynamak icin yukledigin gerekli dosyalar gibi yada internette flash animasyonları izlemek icin once flash yükledigin gibi.
K-lite codec pack ismini www.download.com adresinde arat.Bu codecler ve dvix izlemek icin gerekli olan programları tek bir setupdan bilgisayarına yukleyen guzel bi programdir.(ayrıca dvix izlemek icin en guzel program bsplayer dir.Film tut ekranın icine  bırak sonra alt yazı dosyasını tut ekranın icine birak.Bu kadar)
Daha sonra aynı siteden veya baska bir yerden virtualdub programi ile filmini sıkıstırabilirsin.Bunun haricinde filmlerinde fuzuli kısımlar varsa mesala ( kayan yazılar gibi) virtual dub veya windows movie maker ( baslat-programlar-donatılar) ile filmlerin bu kısımlarını keserek kucultebilirsin.Bunun haricinde windows media player 10 ile bunları wma uzantısına cevirerek dosya boyutunu biraz daha kısabilirsin.
yada google da
avi ise suan ki dosyan
avi to convert wma seklinde aratarak önüne gelen programlardan sana uygun ve ucretsiz olanı kullanarak hızlı bir sekilde degistirebilirsin.