İşletim Sistemi: Win 7 Ultimate x64
Sistem Özellikleri:
ddr 3 1333 mhz 4 gb ram
intel core to quad q 6600 cpu
zotac 460 gtx ekran kartı
seagate 500 gb 7200 rpm hdd 8 mb cache
segate 350 gb 2. hdd
850 w cooler master psu
LG cdrw/dvd -r combo
Soundblaster 5.1 vx ( onboard da var ve iptal ettim)
Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır pc kasılıyor , gerek tam ekran video izlerken gerek müzik dinlerken tam ekran yapıp tekrar küçült deyince pc kasılıp cızırtı veya çıtırtı sesi geliyor.
Denediğim yöntemler ;
1-onboard ses kartının driver sil yükle seçeneklerinin hepsi.
2- farklı bir pci ses kartı alıp taktım belki sorun onboarddadır diye yine değişen birşey olmadı ,
3- online video izlerken donanım hızlandırma seçeneğini kaldırdım sonuç aynı.
4. 2 defa format attım değişen hiçbirşey olmadı,( onboard ses kartı ve pci ses kartı ile)
5- acaba ekran kartı driverından mıdır diye sorun onuda sildim 290,36 idi yanılmıyorsam nvidia nın son beta driverı , sildim stabil çalışan 280,75 mi öyle birşey onu yükledim tekrardan aynı .
6- ram ve ekran kartını söküp sildim temizledim tekrardan yerine taktım aynı .
Video veya müzik dinlerken oyun oynarken cızırtı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj
1-)speakerleri değiştir dene...
2-)bazı speakerlar usbden elektrik alarak çalışır,bu tip speakerlar zamanla bu sesi yapar
3-)bu en kuvvetli ihtimal,speaker için kullandığın elektrik prizinde fazla fiş takılıysa ark yapıyor olabilir ya da topraklama falan yoktur,speakeri harici bir prizden elektrik alarak dene....
Anladığım kadarıyla sorunun Bozuk dosya yada hatalı okuma alanından kaynaklanıyor ses bit değerlerine ve ses baselerine bir göz at bu alanda yer alan ses kanal miktarları 44100 mhz ve daha üzeri ise 46000 ve bu sayının dahada üzerindeyse sorun DVD kanal okuması hatası olabilir.
Bendede bu ayarlar değiştiğinde ses boğuk çıkıyordu 22050 denediğimde garip bir ses bozulması olmuştu.