Arkadaşlar geçenlerde Vista Premium Sürümünde oturum açma ile ilgili bir sorun yaşadım. Kullanıcı oturumunu açma ekranı geliyor şifreyi giriyorum boş bir mavi ekran geliyor masaüstü gelmiyor (Mouse ve klavye çalışır durumda). Ctrl+Alt Del dediğimde tekrar karşıma kullanıcı ekranı geliyor hiç bi şekilde hiçbir kullanıcıyla oturum açamıyorum. Görev yöneticisinden yeni görev kısmından dosyalara ulaşabiliyorum, yeni bi kullanıcı da oluşturdum onunla girmeyi denedim olmadı. Güvenli Kipte de açılmadı sorun nedir? Vistalarda kendini oturum açmaya karşı korumaya alan bi durum mu var acaba? Çözümü format atıp xp kurmakta buldum:) Vistayla ilgili bu tarz sorunları olanlar varsa yazarlarsa sevinirim.
Vindows Vista Premium 'da Oturum Açma sorunu!
Ben vista ultimate kullanıyorum böyle bir şey başıma gelmedi ama xp kullanırken sık sık böyle bir olay başıma geliyordu genelde böyle bir sorun kullanıcı hatasından meydana geliyor. Bilindiği üzere vistada kullanıcı hesap kontrolü var bu hemen hemen her seye onay soruyor bu kapatıldığı zaman onay sorunu olmuyor ama yapılan degişikler xpdeki gibi geçici degil kalıcı oluyor. Genelde sorun explorer.exe dedigim sorundan kaynaklanıyor. Xp de calıştır satırına explorer.exe yazınca sorun çözülüyordu vistada ise büyük bir olasılıkla ya explorer.exe baslangıcta kapatılmıstır ya da görev yeneticisinde (burda ilginç olan görev yöneticisine "ctrl+shift+esc" yle xp deki "ctrl+alt+delete" gibi ulaşılıyor ve mandrake linux sürümlerinde görev yöneticine ulasmak icin böyle bir yol kullanılıyordu hala kullanılıyor mu bu konuda bir fikrim yok)dwm.exe isimli masaüstü pencere yöneticisi kapatılmıs olabilir. Böyle olunca kullanıcı hesap kontrolü bunu kalıcı bir degişiklik olarak görmüş ve açılacak bütün hesaplar için kapatmış olabilir.
Yaklaşımınız doğru olabilir ancak ne explorer.exe ne de dwm.exe bilinçli olarak kapatılmadı (Klavyede bunları kapatmak için kısayol tuşları varsa ve yanlışlıkla bu tuşlara basıldıysa bilemem). Birde bu dosyalardan kaynaklanan bir sorun olsaydı hata verirdi hiç bir şekilde hata raporu veya bir uyarı vermedi. Windows XP ve Windows 98 explorer.exe dosyasıyla ilgili bir hata verirdi.