Herkese selam, okulun bilgrına ne zman bellek taksam tüm klasörleri ve dosyaları gizli klasör yapıyor. Onların yerine kısayol oluşturuyor. Eve gelip tarama yaptığımda (avast kullanıyorum, avirayla da taratmıştım) virüs bulunamıyor.
Klasöre sağ tıklayıp gizli tikini kaldırmak istiyorum ama kaldırılmıyor. Bu klasörleri, gizli klasörleri göster dediğimde de gözükmüyor, ancak korunan sistem klasörlerini göster demem gerekiyor, yani benm klasörleri sistem klasörü yapmış ama gizli :)
Çok sinir oluyorum bu duruma, tmm gizli klasördeki dosyalarımı kurtarabiliyorum ama video dosyası bile gizli sistem dosyası olmuş, çözüm bulandan Allah razı olsun.
Virüs klasörleri gizli sistem klasörüne çevirdi
kardeş böyle bir durumda derhal sistem geri yüklemeyi çalıştır...şimdi diyeceksinki her zaman aynı işimi yapacam...hayır sen sistem geri yüklemeyi çalıştırdıktan sonra klasör seçeklerin artık görünür olacak ve bir kez daha sen PC' ne flash belleği takmadan önce klasör seçeneklerinde gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini aktif hale getireceksin yani gizli dosyaların görünür olacak...bu kadar...:D
Sağolasın Gunexmaa, ama sorun benm veya o virüslü olan okul bilgisayarlarında sistem ve gizli klasörlerin gözüküp gözükmemesi değil. Okul bilglarında usb belleği takıyorum, hemen virüs girip bellekte olan tüm klasörleri ve dosyaları sistem klasörü yapıyor ve gizliyor, orjinal klasörlerin yerine kısayol oluşturuyor. Ama gizlenen klasör ve dosyaları tekrar eski haline getiremiyorsun, onları görebiliyorsun ama hani herhangi bir klasöre sağ tıklayıp özellikler dediğimizde gizli tikini yaparsak o klasör gizli olur ya, virüs yüzünden o klasörlerdeki tik işaretini kaldıramıyorsun sorun bu :)
Kardeş o zaman sen okul PC' sine fdisk komutu ver.Sonra onlar yeniden format atmak zorunda kalırlar.Virüs dediğin şeyde bir daha bulaşmaz sana...:D
pcdeki herhangi bi dosyayı virustotale yükle amacımız virusun türünü keşfetmek malware mı yoksa trojan mı anlayalım ;)
Virustotalin sonucu gösteren linkini buraya yapıştır.Virusün tam adına bakalım ;)
http://www.virustotal.com/