iyi günler arkadaşlar sizler bu konuda yardım istiyorum. bilgisayarıma geçenlerde format attım bu günlerde masa üzerinde ~WRL1395.tmp isimli ve buna benzer dosyalar görünmekte ( gizli klasörleri göster dendiğinde) ancak daha sonra kendiliğinden silinmekte, acaba bu bir virüs mü yoksa bilgisayarın normalde yaptığı birşey mi çünkü 8 yıla yakın süredir bilgisayar kullanmaktayım ancak böyle birsey ilk defa görüyorum. antivirüs programı da herhangi bir virüs tehdidi bulmuyor. yardımcı olursanız sevinirim.
virüs mü degil mi?
Dosya geldiğinde konumuna bakar mısın? Eğer windows klasörünün içindeyse büyük bir tehdit demektir.Boşuna silme .O kendini sürekli kopyalamaya devam eder.Tahminimce yüklediğin işletim sistemi korsan ve virüslü.Anti-virüsle taratıncada doğal olarak windows'un bir parçası olarak görünen klasör silinmiyor.
C:\Users\Levent\Desktop konum burası görünmekte şuan ölçme diye bi word dosyası yazmaktayım ve az önce baktıgımda masa üzerinde ~WRL0004.tmp ~WRL3217.tmp ~$ÖLÇME adında 3 gizli klasör vardı.
ama format attıgım cd orjinal cd sadece benim bilgisayarın degil, ben kendi bilgisayarın keyi ile etkinleştiriyorum. söyle bir ek bilgi daha vereyim önceden xp yükledim diye IDE ye çevirmiştim ama son formatta geri AHCI ye çeviridim
peki ondan kurtulmanın bi yolu varmı? ek olarak şimdiye kadar olmadı yeni oldu ara ara olan birsey mi?
Onlar wordun gölge kopyaları sen yazarken olusurlar ve word auto save yapar sen kaydedıp kaptana kadr yok olmazlar korkulucak bir sey degıl gızlı dosyaları gorunmez yaparsan gözüne takılmazlar
peki merak ettiğim şey daha önce bu dosyalara hiç denk gelmedim. ayrıca niye rahatsız ediyor diyeceksiniz şuanda dolayı şimdi normal bi şekilde gizli klasörleri gösterme diyorum ancak normalde 3 simge olan word dosyası kaydetme işleminden sonra bi bakıyorum 6. simge kısmına kaymış ve arası boş kalıyor