Virüs Problemi ! Lütfen Yardım edin..

horizon_war
31-03-2009, 01:46   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

Merhaba arkadaşlar benim sorunum çok karışık nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama şöyle başlamak isterim;

İlk önce ismini tam olarak hatırlamadığım bi siteye girdim ve Nod32 antivirüs programım alarm verdi bende hemen siteden çıktım fakat daha sonra Karantinaya alınan öğelere baktığımda bir adet URL adresi bir adet TRUVA ATI diye adlandırılan öğelere rastladım. Truva Atı olanın bulunduğu dizin olarak C:/Windows/system32 gösteriyordu ismi MSN.exe idi.
Ben bunu ne yaptım ne ettiysem silemedim, GERİ YÜKLEME'yi kullanmak istedim fakat nasıl olduysa SİSTEM KORUMASI'nı kapalı buldum ve tabiki geri yüklemede yapamadım tüm yükleme noktaları kapatılınca silinmiş.
En son çare olarak GÜVENLİ MOD'da silmeyi başardım ya da ben öyle sanıyorum.

URL adresini silemedim daha doğrusu nasıl silineceğini bulamadım ve hala NOD32 alarm veriyor her İnternet Tarayıcısı açışımda URL adresi: ''jl.chura.pl/rc/''  ve IP adresi : 218.93.205.30:80 Adres engellendi diye bi uyarı gösteriyo...

Herneyse asıl konu bu olaylardan sonra sistemde ilginç şeyler olmaya başladı.

1-)NOD32 alarm veriyor her İnternet Tarayıcısı(Sadece Mozilla Firefox'ta) açışımda URL adresi: ''jl.chura.pl/rc/''  ve IP adresi : 218.93.205.30:80 Adres engellendi diye bi uyarı gösteriyo... Bunu nasıl çözebilirim?

2-) Mesela Windows/denetim masası/Performans Bilgileri ve Araçları'nda Windows Deneyim Dizini Puanımı güncelleştir dediğimde şu hatayı verdi ; ''İstenen İşlem tamamlanamıyor.Bilinmeyen bir hata WinSAT'ın beklenmeyen şekilde başarısız olmasına neden oldu.'' Bu hatayı nasıl Çözebilirim ?

3-)Sistemimde çalışmakta olan File Hippo Update Checker ve CD BurnerXP isimli programlar ''Uygulama düzgün olarak başlatılamadı(0xc000007b)'' hatası vermeye başladı... Bu hatayı nasıl çözebilirim?

Mustafa@PC
31-03-2009, 02:06   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

bilgisayarına combofix yükle güvenli modda tarama yap...

Banned
31-03-2009, 02:16   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1.) Frefoxu kaldırıp C:\Users\kullanıcı adınız\AppData\Roaming ve C:\Users\kullanıcı adınız\AppData\local klasörlerindeki dosyalarını silin. Ayrıca kaspersky, panda, norton gibi yazılımların internet security süümlerinden birini kurarak tam sistem taraması yapın.Bunların yanına ad awre tarama yazılımıda kullanabilirsiniz.

2.) sürücülerinizi güncelleyin. Gerekirse kaldırıp tekrar kurun.

3.)Çalıştıra msconfig komutunu verip başlangıç sekmesinden gereksizleri kaldırın.

horizon_war
31-03-2009, 02:27   |  #4  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

Norton 360 Versiyon 2.0 var acaba bu olur mu ? Orjinal tam Sürüm olarak