Merhbalar, umarım yanlış yere açmıyorumdur konuyu.
1TB'lık WD external HD'im var. İçindeki virüs, ben onu usb ile bir aygıta bağladığım anda ona geçiyor. İçindeki virüsü bilgisayarıma bulaştırmadan temizleme şansım var mı, nasıl temizlerim, hangi programı önerirsiniz?
Virüs temizleme ve koruma işlerinden hiç anlamıyorum, güzel bir açıklamaya ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Virüs silme
ComboFix i dene önce.Büyük ihtimalle amvo virüsü girmiş...
Benim problemim şu ki: Bu virüs kendini direk bilgisayara kopyalıyor. Bu durumda ben bilgisayara yukarıdaki linkteki adımları uygulasam, sonra HD'yi temizlemek için HD'yi bağlasam yine bilgisayara geçmiş olmayacak mı? Yani bir kısır döngü gibi. Anlayamadım.
Hdd'yi linux yüklü bir bilgisayara bağla.Merak etme linuxta virüsler hiçbirşey yapamazlar.Sonra bir güzel linux ile biçimlendir.
1 Panda USB and AutoRun Vaccine
Yükle http://download.cnet.com/Panda-U ... 239_4-10909938.html
ilk pcyi asilama yapiyorsun (Vaccine yani) sonrasinda asilama bitince usb takiyorsun ve asilamayi bu sefer hafiza karti yada hard diskine yapiyorsun bu sekilde autorun yapamiyor ve virus zaten gidiyor o hd de güvenli hale geliyor.
Ayrica bilmiyorum kac tane pcde denedin ama muhtemelen Nod32 yada Avast olan pclere takipta bulastigini gördün bu dalgalari nod32 ve Avastin yakalamadigini bu islerden anlayan herkez biliyor.
Combofix temizleme yapar benim dedigim yöntem ise Autorun koruma altina alip degistirilmesini ve bu yolla virus girmesini engelliyor.
İşinize yaradığına sevindim. (Oradaki ifadeler antivirüs açıklaması hariç tamamen bana aittir.)
öncelikle harici hard diski autorun olark başlamasına engel olun şöyle:
Başlat - Çalıştır - gpedit.msc yazın. Entera basın.
Bilgisayar Yapılandırması sekmesinin altındaki Yonetim Şablonları sekmesini açın. Buradan da sistem sekmesine tıklayın. Sağ tarafta listelenen seçeneklerden, Otomatik çalıştır ozelliğini kapat seçeneğine çift tıklayın. Etkin ‘i işaretleyin. Uygula - Tamam deyin. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda usb diskler ve cdler otomatik olarak çalışmayacak ve varsa virüsler size bulaşmayacaktır.
daha sonra autorun remover gibi progralalarla autorun virisini silin kolay gelsin