Virüs ve win7 İngilizceye dönüşme sorunu

IsengarD
15-01-2013, 15:09   |  #1  
IsengarD avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj

Merhaba, dün akşam uzun zamandır kullanmadığım mp3 çaların içindeki müzikleri güncel müziklerle değiştireyim dedim bilgisayara takınca antivirüs programı mp3 çalar içinde virüs buldu win32.amca isimli bir virüstü temizledi bende yeni müzikler ekledikten sonra çıkarttım, bu sabah bilg. açtığımda masaüstüde iki adet dektop isimli yapılandırma dosyası diye dosyadan vardı, win7 klasörünü tıklattığımda da daha önceden hiç orada olmayan dosyalar vardı

ntuser.dat

ntuser.dat.LOG1 ve ntuser.dat.LOG2

ve bu dosyalara ait .blf ve .regtrans-ms uzantılı dosyalar var, microsoftun sitesinde blf ve regtrans-ms dosyalarının kaldırlabilceği yazılıydı. denedim ama 2-3 tanesini siliyor diğerlerini silmiyor. bildiğim kadarıyla ntuser dosyası sistem dosyası ama win7 içinde ne işi var, bende gizli dosylar herzaman görünür durumdadır yani onu açmışlığım yok.

Adıma Lisanslı Norton Antivirüs kullanıyorum onunla bilgisyara tam tarama yaptım az önce bitti temiz bir sorun bulamadı.

SüperAntispayware ile tarama yaptım temiz çıktı

HitjackThis ile log alıp kontrol ettim sitesinden bir sorun yok.

4. ve son olarak Windows kötü yazılım temizleme aracını çalıştırıp tarama yaptırdım yine temiz bilgisayar temiz gibi görünüyor akşam harici diskte takılıydı bilgisayara sabah bilg. açmadan önce çıkartmıştım şimdi onda birsorun varmıdır yokmudur merak ediyorum ama cesarette edemiyorum bilg. bağlamaya 1Tb lik bir disk ve içindeki dosyaların neredeyse hiçbirinin yedeği yok bir virüs bulaşırsa bütün dosyalarım gider onda bir sorun yoktur inş. ama böyle bir sorun bile ders oldu önemli dosyaları dvdlere yedekleyeyim hariciden.tabi onda sorun yoksa.

benim sorunum bu işlemleri yaptıktan sonra farkettim bilgisayarda bazı bölümler ingilizce olmuş.

win 7 klasöründeki kısayollar ve karşıdan yüklemeler gibi dosyalar değişmiş

karşıdan yüklemeler - downloads,  masaüstü - desktop olmuş bilgisayarın başka yerlerindede bu tip değişimler var örneğin masaüstünde ekran klavyesinin kısayolu vardı On-Screen Keyboard olmuş adı bu sorunun nedeni nedir ve nasıl düzeltirim yarımcı olurmusunuz.

ekran görüntüsü

murat5038
15-01-2013, 15:15   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Sorun edecek bişey yok Klasör seçenekelerinden Görünüm sekmesini varsayılan ayara döndüürp tamam deyin görünmeyecekdir. Onlar sistem dosyasıdır ve herkesde mevcuttur.

IsengarD
15-01-2013, 15:19   |  #3  
IsengarD avatarı
OP Üye
54 mesaj
Alıntı: murat5038  
Sorun edecek bişey yok Klasör seçenekelerinden Görünüm sekmesini varsayılan ayara döndüürp tamam deyin görünmeyecekdir. Onlar sistem dosyasıdır ve herkesde mevcuttur.

dediğini yaptım kayboldular gizli dosyaları göster dedim yine yoklar o sorun düzeldi teşekkürler,

diğer sorun için ne yapmam gerekiyor bir bilginiz var mı bazı bölümlerin ingilizceye dönmesi sorunu

murat5038
15-01-2013, 15:24   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
Alıntı: IsengarD  

dediğini yaptım kayboldular gizli dosyaları göster dedim yine yoklar o sorun düzeldi teşekkürler,

diğer sorun için ne yapmam gerekiyor bir bilginiz var mı bazı bölümlerin ingilizceye dönmesi

Antivirüslerin bazıları gelişmiş kurtarma seçenekleri olduğu için Virüslü dosya eğer kurtarılamıyacak şekilde ise karantinaya alıp yerine kendi içindeki orjinal dosyayı koyabiliyor bu yüzden dil değişimleri meydana gelebiliyor,Diğer bir sebebi ise Virüslerin sistem dosyalarına antivirüs yüklenmeden önce veya gözden kaçırdığı noktalarda virüsün kısmi sistemde erişimine olanak verip sistem dosyalarını değiştirebiliyor bu yüzden virüslü dosya silse bile hasarı göremiyor.Sfc /scannow ve disk birleştirme yaparak düzelecekdir çoğunlukla.

IsengarD
15-01-2013, 15:31   |  #5  
IsengarD avatarı
OP Üye
54 mesaj
Antivirüslerin bazıları gelişmiş kurtarma seçenekleri olduğu için Virüslü dosya eğer kurtarılamıyacak şekilde ise karantinaya alıp yerine kendi içindeki orjinal dosyayı koyabiliyor bu yüzden dil değişimleri meydana gelebiliyor,Diğer bir sebebi ise Virüslerin sistem dosyalarına antivirüs yüklenmeden önce veya gözden kaçırdığı noktalarda virüsün kısmi sistemde erişimine olanak verip sistem dosyalarını değiştirebiliyor bu yüzden virüslü dosya silse bile hasarı göremiyor.Sfc /scannow ve disk birleştirme yaparak düzelecekdir çoğunlukla.

çalıştır/cmd yolunu izleyip sfc yazdım ama şu uyarı çıktı

"sfc yardımcı programını kullanabilmek için konsol oturumu çalıştıran bir yönetici olmalısınız"

bu işlemi güvenli kipte mi yapmak gerekiyor

murat5038
15-01-2013, 16:26   |  #6  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj

Hayır dediği gibi yönetici olmak gerekiyor :D Kullanıcı hesabıyla giirş yapmışsınız yani yönetici o komutu çalıştırabilir.

IsengarD
15-01-2013, 16:49   |  #7  
IsengarD avatarı
OP Üye
54 mesaj
Hayır dediği gibi yönetici olmak gerekiyor :D Kullanıcı hesabıyla giirş yapmışsınız yani yönetici o komutu çalıştırabilir.

ilginç, benim bilg. da tek hesap var od kullanmış olduğum hesap kullanıcı hesaplarına baktım oradada tek hesap görünüyor,

DenetİM Masası / Kullanıcı Hesapları / Win7 Administrator diye tek bir hesap var

murat5038
15-01-2013, 17:29   |  #8  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj

ilginç, benim bilg. da tek hesap var od kullanmış olduğum hesap kullanıcı hesaplarına baktım oradada tek hesap görünüyor,

DenetİM Masası / Kullanıcı Hesapları / Win7 Administrator diye tek bir hesap

O zaman Tam yönetici haklarına Sahip değilsiniz Güvenli modda da bir deneyin olmaz İse Yönetiic hakları için başka şey önereceğim.

IsengarD
15-01-2013, 19:04   |  #9  
IsengarD avatarı
OP Üye
54 mesaj
O zaman Tam yönetici haklarına Sahip değilsiniz Güvenli modda da bir deneyin olmaz İse Yönetiic hakları için başka şey önereceğim.

Yemek molası vermiştim:) anca cevap yazabildim, Güvenli kip altında dediğiniz işlemi yaptım %100e kadar tarama yaptı daha sonra alttaki çıktı

"Windows kaynak koruması bütünlük ihlali ile karşılaşmadı"

murat5038
15-01-2013, 19:32   |  #10  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj

Yemek molası vermiştim:) anca cevap yazabildim, Güvenli kip altında dediğiniz işlemi yaptım %100e kadar tarama yaptı daha sonra alttaki çıktı

"Windows kaynak koruması bütünlük ihlali ile karşılaşmadı"

Sonrasında Yeniden başlatınca düzelmedimi.Eğer düzelmedi ise Antivirüsleri ve virüs silici programları kaldıırp windows onarma yapın sonrasında yine olmaz ise tekrar sfc komutunu çalıştırın.

IsengarD
15-01-2013, 19:43   |  #11  
IsengarD avatarı
OP Üye
54 mesaj
Sonrasında Yeniden başlatınca düzelmedimi.Eğer düzelmedi ise Antivirüsleri ve virüs silici programları kaldıırp windows onarma yapın sonrasında yine olmaz ise tekrar sfc komutunu çalıştırın.

sol taraftaki kısa yollar düzelmiş, ama win7 içindeki klasörleri hala aynı durumda,isimler ingilizce.  windows onarımıda yapayım, aslında benim için çok büyük bir sorun değil, sonuçta ingilizce de yazsa Türkçe'de yazsa benim için kullanımı değişmiyecek, ama bu durum bir virüsten mi kaynakanıyor yada başka bir sorun mu var merakım ondan eğer bir soruna yol açmazsa bu böylede kalabilir, 4 farklı yöntemle tarama yaptım hepsi temiz çıktı çünkü, bir keylogger , trojan ya da virs olsa bir tarama bulmasa biri bulurdu. ilerisi için sorun olmazsa kalsın böyle ama dediğiniz gibi birde onarım yaptırayım bakalım.

murat5038
15-01-2013, 19:54   |  #12  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj

Sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa yapmanıza gerek yok ancak antivirüsünüze pek güvenmiyorum tek güvendiğim imzamdakidir Ancak Nortonunda Kötü denilebilecek bir durumu yokdur (Daha çok çalışması gerekiyor sadece :) ve hırsızlık yapmaması lazım).

Diğer sisteminizde kurlu olan temizleme ve tarama araçları zaten antivirüs kapsamında değildir ama yinede bulup silebilirler bazı virüsleri (ve sistem dosyalarını :) ).Eğer Sfc sonucunda yazan yazıyı googlede aratırsanzı sorunu yaşayan kişilerin Norton kullandığını göreceksiniz :)

IsengarD
15-01-2013, 20:13   |  #13  
IsengarD avatarı
OP Üye
54 mesaj
Sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa yapmanıza gerek yok ancak antivirüsünüze pek güvenmiyorum tek güvendiğim imzamdakidir Ancak Nortonunda Kötü denilebilecek bir durumu yokdur (Daha çok çalışması gerekiyor sadece :) ve hırsızlık yapmaması lazım).

Diğer sisteminizde kurlu olan temizleme ve tarama araçları zaten antivirüs kapsamında değildir ama yinede bulup silebilirler bazı virüsleri (ve sistem dosyalarını :) ).Eğer Sfc sonucunda yazan yazıyı googlede aratırsanzı sorunu yaşayan kişilerin Norton kullandığını göreceksiniz :)

dediğim gibi benim için bir sorun teşkil etmiyor ama sorun büyükse düzeltmek istedim. Bilgisayarımda sadece Norton yüklü diğer yazılımlar herzaman bulundurmuyorum, sadece şüpheli durumlarda kurup tarama yaptırıyorum. windows onarıcı zatn sistemde var olduğu için oda bir alternatif benim için ama nortonu şu an için değiştiremem çünkü lisansın bitmesine 220 gün daha var süre bitince yeniletmeyip kasper alabilirim ozamana kadar mecbur kullancaz, okadar para verdik boşa gitmesin :))

geçen yıl Norton ve kasperi önermişlerdi ama 2 masa üstü bir laptop olunca 3 lisans nortonda daha ucuza geldiydi, o yüzden norton almıştım artık 7-8 ay sonra kasper alırım.

Benim şimdi onarım yapmama gerek var mı bir problem çıkartmaz isimlerin ing. olması diyorsanız kalsınlar,

murat5038
15-01-2013, 22:29   |  #14  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
dediğim gibi benim için bir sorun teşkil etmiyor ama sorun büyükse düzeltmek istedim. Bilgisayarımda sadece Norton yüklü diğer yazılımlar herzaman bulundurmuyorum, sadece şüpheli durumlarda kurup tarama yaptırıyorum. windows onarıcı zatn sistemde var olduğu için oda bir alternatif benim için ama nortonu şu an için değiştiremem çünkü lisansın bitmesine 220 gün daha var süre bitince yeniletmeyip kasper alabilirim ozamana kadar mecbur kullancaz, okadar para verdik boşa gitmesin :))

geçen yıl Norton ve kasperi önermişlerdi ama 2 masa üstü bir laptop olunca 3 lisans nortonda daha ucuza geldiydi, o yüzden norton almıştım artık 7-8 ay sonra kasper alırım.

Benim şimdi onarım yapmama gerek var mı bir problem çıkartmaz isimlerin ing. olması diyorsanız kalsınlar,

Sorun yok şuan ing kalsalar sorun çıkartmaz tabi lisansı bitene kadar Onarım yapmana gerekde yok ancak bir sorun çıkarsa veya düzeltemediğin bişey onarma yapıp deneyebilirisn sonra.

IsengarD
16-01-2013, 14:04   |  #15  
IsengarD avatarı
OP Üye
54 mesaj

Sabah bilg açtığımda diğer ing. olan bölümlerde düzelmiş halbuki ben yeniden başlatmış, kapatıp açmıştım dün, kafasına göre davranıyor demekki. :D

Yardımların için teşekkürederim. Sorun kalmadı artık.