mac os bilgisayara kesinlikle virüs girmezmiş ölemiben xp kullanıcısıyım merak ettim böyle bir duyum aldım şok oldum eğer öleyse kulanıcıları çok şanslılar
virüs
belki sağlamdır ona bir şey diyemem ama kesin girmez diye bir şey yok sen her önüne gelen siteye girip her linke tıklarsan nasıl girmez bal gibide ona virüs girebilir sadece xp'nin güvenlik açığı daha fazladır o kadar yoksa %100 güvenli işletim sistemi olduğuna ben inanmıyorum.
İlla MacOS kullanmanıza gerek yok , Linux sürümleride aynı şekilde güvenli .
Ubuntu Linux kullanıyorum internette her türlü siteye girdim , her linke tıkladım
Firefox'un saldırı uyarılarını yoksaydım girdim yinede sitelere ,
sonuç sıfır virüs , virüssüz Linux ...
pcworddumur üstüne dumur bu olsa gerekWindows ve Linux ayrı şeyler , ikisi arasında güvenlik olarak çok fark var.
Linux doğuştan güvenli olması için yaratılmıştır ,
Windows sürekli güncellemelerle ayakta kalır !
pcwordya aslında adı üstünde windows pencere demk değilmi herşey içeri girer herşey dışarı çıkar giriş çıkış serbest işte
MacOS işletim sistemi Windows gibi yaygın olmadığı için virüs programı yazıcılar bu işletim sistemini fazla tercih etmiyor. Ama MacOS için yazılmış virüsler de vardır. Mesela 2006 yılında tespit edilen Leap-A kod adlı virüs, MacOs'un kabusü olmuştu. MAC için yazılan virüs yasıyı Windows işletim sistemleri için yazılanlardan çok çok azdır. (Ne kadar rağbet o kadar virüs.)
Sadece virüsler değil, truva atları da MacOS'u hedef alıyor.
Virüs ya da truva atı gibi zararlı programların MacOS'a bulaşması bu işletim sistemi için çok zarar verici olabilir. Çünkü güvenlik tedbirleri gelişmiş değildir.
AlparslanAnadolu gerekli açıklamayı yapmıs sanyorum. Windows linüx veya macox işletim sisteminin hangisi oldugu önemli değil. Şu bakımdan düşünelim turkcell kontorlu hat kullanıyoruz diyelim buna avea nın kontorunu yukleyemeyiz değil mi? Aynen bu mantık mac lere de win virüsleri bulasmaz. Eger virüs yazacak olsaydın? bir bilgisayarın mı zarar görmesini istersin 2 10 100 bilgisayarın mı? ben mumkun oldugunca daha çok bilgisayarı etkilemek isterim. Bu durumda virüs yazacak olursam ne linüx e ne de mac e virüs yazmak için urasmam. en çok kullanılan ve sistem açığıda en fazla olan sistem win ise win e yazmak daha karlıdır. ki virüs yazarları bu sebeple mac le zaman kaybetmek yerine win için virüs yazarlar. bilmem ne kadar anlatabildim