arkadaşlar dünden beri c:\windows\msa.exe ve c:\ahmett\appdata\local\temp\c.xe yolunda iki tane virüs buluyo temizliyorum ama her açılışta bu dosyalar yine karşımda bazen de durduk yere mse alarm veriyor temizliyorum yine çıkıyo sizce bu dosyalar neler nasıl temizliyebilirim yardım?? microsoft security essentialls kullanıyorum..
virüslerle başım dertte yardım
avg free 9 indirip deneyin. tam da aynı adlı virüslerin bulaştığı bir sisteme rastladım. flash belleğimde antivirüsler vardı ama kıyıp virüslü makineye takamadım. aklıma avg geldi ve indirip kurdum. yüzlerce dosyayı temizledi. gerçi temizlikten sonra bir çok program da (özellikle kurulu olmayan setup dosyaları) hasar gördü. çünkü virüs onlara da bulaşmıştı ve temizleme sonrasında crc hataları oluşmuştu.
marifet o virüsü sokmamakta :)
Sizin soktuğunuz virüs , diğer dosyalara da yayılcak yada yayıldı bile..+
Windows klasöründe ki dosyaları silmek ne kadar doğru ?
Sildikten sonra bilgisayarda şu eksik , bu eksik diye pencere açmayacak...
Bence format en sağlıklısı ama yine de virüslerle uğraşıcam derseniz güvenli modda bilgisayarı açın ve güvenli modda silmeye çalışın virüsleri..
Silme işlemi yaparken şunu unutmayın sistem geri yüklemeyi + yedeklemeyi kapatın.Baktın silinmiyor arkadaşlarında dediği gibi güvenli mod kullanın.Baktın sorun çözülmedi.spyware doctor, norton veya kasperky deneme sürümünü indir tarat