virüslerle başım dertte yardım

ahmetkürkçü
13-11-2009, 13:20   |  #1  
ahmetkürkçü avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
809 mesaj

arkadaşlar dünden beri c:\windows\msa.exe ve c:\ahmett\appdata\local\temp\c.xe yolunda iki tane virüs buluyo temizliyorum ama her açılışta bu dosyalar yine karşımda bazen de durduk yere mse alarm veriyor temizliyorum yine çıkıyo sizce bu dosyalar neler nasıl temizliyebilirim yardım?? microsoft security essentialls kullanıyorum..

G00GLE
13-11-2009, 13:36   |  #2  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

avg free 9 indirip deneyin. tam da aynı adlı virüslerin bulaştığı bir sisteme rastladım. flash belleğimde antivirüsler vardı ama kıyıp virüslü makineye takamadım. aklıma avg geldi ve indirip kurdum. yüzlerce dosyayı temizledi. gerçi temizlikten sonra bir çok program da (özellikle kurulu olmayan setup dosyaları) hasar gördü. çünkü virüs onlara da bulaşmıştı ve temizleme sonrasında crc hataları oluşmuştu.

OSMAN BAĞÇEVAN
13-11-2009, 14:32   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

marifet o virüsü sokmamakta :)
Sizin soktuğunuz virüs , diğer dosyalara da yayılcak yada yayıldı bile..+
Windows klasöründe ki dosyaları silmek ne kadar doğru ?
Sildikten sonra bilgisayarda şu eksik , bu eksik diye pencere açmayacak...

Bence format en sağlıklısı ama yine de virüslerle uğraşıcam derseniz güvenli modda bilgisayarı açın ve güvenli modda silmeye çalışın virüsleri..

Mustafa@PC
13-11-2009, 15:22   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Güvenli modda tarama yapmalısın Osman'ın dediği gibi. Diğer yandan yine güvenli modda Ccleaner programını çalıştırsan iyi olur.

Kruis
13-11-2009, 16:13   |  #5  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

Silme işlemi yaparken şunu unutmayın sistem geri yüklemeyi + yedeklemeyi kapatın.Baktın silinmiyor arkadaşlarında dediği gibi güvenli mod kullanın.Baktın sorun çözülmedi.spyware doctor, norton veya kasperky deneme sürümünü indir tarat

ahmetkürkçü
13-11-2009, 16:24   |  #6  
ahmetkürkçü avatarı
OP Yıllanmış Üye
809 mesaj

teşekkürler arkadaşlar güvenli modda deneyeyim