AdRaMiTiBen spyware'yi haftalık taramalarımda günceller sonra taratmak için kullanırım,Yani haftadan haftaya açarım bunlar dışında win defender ve spyware kapalıdır...bence açık tut arkadaşım bak spyware sweeper kullanıyorum demiştim geçenlerde birisi bana sypware atmaya çalıştı hemen engelledi ve bana ip'ini söyledi(istesem ona çok feci şeyler yapardım ama)spyware doctor'da ben bunu göremedim anlık koruması okadar etkili değil.defender'ı zaten geçAncak çok şüphelendiğim dosyalarda açarım..
Tabi farklı scan proğramlarıda mevcutta screenlerle doldurmanın bi anlamı yok :)
Virüslü .rar dosyası.
- 1
- 2
Website blocked!
G Data InternetSecurity 2010 has denied access to this website.
The site contains infected code: Zherkov-2970, Zherkov-1958, Yankee Doodle (11x), Yankee-Login (CZ2986) (4x), Yesmile-4304, Yeke-1204, Yaunch-2560, Yankee Doodle-2881, Fax Free-Pisello-1024 (2x), Yankee-1150, Xtac-1564, Wordswap-1503, Wordswap-1387, Wordswap-1085, Wordswap-1069, Wolfman-2064, Witch-1140, Win:Vir14, Willow-1870/2013 (4x), Warrior-102.
g-data dırek boyle yazdı ındırmedı bıle g-data ınternet securtıy 2010 lısanlı kullanıyorum
ben microsoft security essentials ile taradım 589 tane buldu :D
"bu forumda en çok duyduğum söz..1. Bu konuda ne alakası var anlayamadım. Cevap bile yazmamışım bu konuya.
Mustaf@pc and Eltahir:
güncel bi kis yada nis 2009 ile taramanızı öneriyorum...
"
???? bu ne ki.
2. "güncel bi kis yada nis 2009 ile taramanızı öneriyorum..." Ben böyle bir ifade hiç kullanmadım.
3. Benim yazdığım şekliyle sanıyorum ne dediğim fevkalade açık.
Esas senin bu mesaj ne ki Serdar? :)
Bu söz bana çok saçma geliyor "KİS 2009'la taratmak" mesela yazıyorlar foruma pc'e virüs girdi ya da bilemedin trojan var hemen bir cevap "KİS 2009'la tarat" alt tarafaı bir zararlı için adam kalkıp firewalliyle+anti spyware'iyle+trojan programıyla+anti spamıyla ve lisanslı fiyatı 57,49 TL olan bir antiyi indirip taracak alanı var alamayanı var (ki) genelde korsan kullanılıyor bu seferde Google'da serial bulacağım diye daha beter virüs kapıyorlar Dimyata prince giderken evdeki bulgurdan olmak diye buna derim ben.
Bu söz bana çok saçma geliyor "KİS 2009'la taratmak" mesela yazıyorlar foruma pc'e virüs girdi ya da bilemedin trojan var hemen bir cevap "KİS 2009'la tarat" alt tarafaı bir zararlı için adam kalkıp firewalliyle+anti spyware'iyle+trojan programıyla+anti spamıyla ve lisanslı fiyatı 57,49 TL olan bir antiyi indirip taracak alanı var alamayanı var (ki) genelde korsan kullanılıyor bu seferde Google'da serial bulacağım diye daha beter virüs kapıyorlar Dimyata prince giderken evdeki bulgurdan olmak diye buna derim ben.İyi de serial aramasına gerek yok ki? Sonuçta 30 günlük kullanımı var KIS 2009'un. Bu da bir tarama için yeterli.
Süleyman abi bymemin nin imzasına bak :DPardon Serdar. :)
alıntı yaparken orayı yazmayı unuttum.
İmzayı görmemiştim.
Ben zaten "Güncel bir güvenlik yazılımı ve güncel bir solucan türü temizleme yazılımı ile tarayın" dedikten sonra öneri olarak söylüyorum o iki yazılımı. Daha ne diyeyim? Yanlış birşey söylediğimi düşünmüyorum.
Hatta durum vahim gibiyse direkt format öneriyorum, pek doğru bulunmasa da.
Benim sözümden kullanmamazlık etmeyin baştan söyliyeyimde.
Hiçbiri beş para etmez!
Windows 7 ile hiç bağımlılığım kalmadı.
Task manager ile Resource manager her işimi görüyor. 2 program bilgisayarda neler döndüğünü anlatıyor.
Arkadaşlar bu sözlerden ders çıkartmayın eğer profesyonel değilseniz bilgisayar konusunda. Sonra arkadamdan bunun yüzünden virus girdi pc me demeyin bana! Normal bir kullanıcıya antivirus öneririm her zaman!
Formata her zaman karşıyım Süleyman abi.
- Zaman Kaybı
- Driverları kurması can sıkıcı
- Programları tekrar kurması can sıkıcı
- giden verileri kısaca unutulan verilerin arkasından bakmak paha biçilmez
- aktivite ederken lisanslıysa eğer 3. den sonra ms dıngırdamaya başlaması adamı boğucu
- harddiske zararlı durmadan format atmak. azı yarar çoğu zarar.
- Linux u windows yerine önermek kulağının durmadan çınlaması demek.
- format atmayı beceremeyip bilgisayarcıya ödenen paradan yine kulak çınlaması. "-ulan senin..."
- başka kaldımı hatırlamıyorum.
Formata her zaman karşıyım Süleyman abi.Tabi sen profesyonel olduğun için bu düşüncende son derece haklısın. Ama ortalama kullanıcı için düşüncemi söyleyeyim:
- Zaman Kaybı
- Driverları kurması can sıkıcı
- Programları tekrar kurması can sıkıcı
- giden verileri kısaca unutulan verilerin arkasından bakmak paha biçilmez
- aktivite ederken lisanslıysa eğer 3. den sonra ms dıngırdamaya başlaması adamı boğucu
- harddiske zararlı durmadan format atmak. azı yarar çoğu zarar.
- Linux u windows yerine önermek kulağının durmadan çınlaması demek.
- format atmayı beceremeyip bilgisayarcıya ödenen paradan yine kulak çınlaması. "-ulan senin..."
- başka kaldımı hatırlamıyorum.
1. Bazen virüs temizliği formattan daha fazla zaman alabiliyor, hatta tam temizlenememesi durumu da cabası. Ben zaten bu risk varsa öneriyorum direkt olarak. Uğraşıp duracağına kesin çözüm.
2. 3. Hakikaten can sıkıcı. En güzeli sistemin imajını almak aslında.
4. İşte orada dikkatli olmak lazım.
5. Buna rastlamadım, dizüstü OEM Windows olduğu içindir belki benimki.
6. Çok kaale alınacak zararı olduğunu sanmıyorum.
7. :)
8. Zaten kimse suçu kendinde bulmaz. Virüsü de sistemine ben mi soktum, değil mi?
9. Herşeyin avantajları ve dezavantajları vardır her zaman.
Duruma göre değişebilecek şeyler yani. Hatta sen bile formatlamak zorunda kalmışsındır sistemini belki.Son Düzenleme: Süleyman. ~ 30 Haziran 2009 00:20
tabi formatlamak zorunda kaldım ama virusten değil antivirusten.
kaspersky sistemimi bir keresinde tarıyorum diye bir taradı. o zaman çömezdim 2004 gibi.
bütün dosyalara virüs bulaşmış.
çöktü windows.
hay dedim senin...
bundan sonra hiç virus yüzünden format atmadım. nasıl çalışır nasıl yapılır yıllarımı verdim. şimdi meyve toplama zamanı ;)
çok aptalca bişey virüslü bişeyi indirecek bide ona kota dolacak (şimdi iki tane çıkar benimki sınırsız diye) bi de bunu taratıyosun zaman gidiyo bi de indirmesi zaman alıyo çok lüzumuz bişey
çok aptalca bişey virüslü bişeyi indirecek bide ona kota dolacak (şimdi iki tane çıkar benimki sınırsız diye) bi de bunu taratıyosun zaman gidiyo bi de indirmesi zaman alıyo çok lüzumuz bişBenimki sınırsız :)))) şakaydı arkadaşım..Evet sana katılıyorum ya anti virüsümüz bulamazsa bir yerde kazıklanma duygusu diğer yanda başka bir anti zararlı yazılım bulma duygusu :S
He çok merak ediyorsanız bunu denemeyi VMware gibi bir programla kullanmanızda bir sakında olmayabilir ;)
- 1
- 2