slm arkadaşlar.benim bilgisayara virüs girdiyinde bilgisayar yavaşlıyor anti virüsün güncelemeleri kapandımı anlıyorum. ya siz nasıl anlıyorsunuz.
virüsün girdiyini nasıl anlarsınız
Ben anti-virüs programı uyarırsa anlıyorum, uyarmazsa anlamıyorum, pek çok kişi gibi. O yüzden her zaman güncel anti-virüs kullanıyorum, belirli aralıklarla bilgisayarımı tarıyor, temizliğini yapıyorum. Siz de öyle yapın. Yoksa anti-virüs yazılımınızın tespit edemediği veya sizin yaptığınız gibi güncel olmaması gibi nedenlerle ıskalanan virüsler her zaman sisteminizi zorlayacak, yavaşlatacak diye birşey yok. Çünkü her virüs ağırlaştırmaz, özellikle en tehlikelileri Windows'u çökertenler değil, sizin kişisel bilgilerinizi elde etmeye çalışanlardır. Ve arka planda sinsice çalışırlar, ruhunuz bile duymaz. Bu yüzden elinizden geldiğince güvenlik önlemlerinizi alın, ihmalkar olmayın.
Professional virüslerin varlığını anlamak zor. diğer virüsler bir yerde hata verir. Görev yöneticisin açmana izin vermez falanda filan..
virüs geldiği zaman antivirüs uyarı verir ben de virüsü silerim sonra üstünden ne olur ne olmaz diye bir de virüs taramsından geçiririm. virüs çıkarsa silerim. sistemde başka virüs yoktur herhalde...
bende anti vürüs alarm verrise anlıyom yoksa anlamak zor
avira ile eset smart antilogger birinden biri alarm veriyor 1-2 haftada bir tarama yapıyom tüm virüslerimi siliyor:D
Birçok virüs çeşidi var fakat davranışları benzer olması bakımından sınıflandırılabiliyorlar.
Bilgisayarı yavaşlatan
Web tarayıcılarını kasan, çökerten, açtırmayan
Gizli dosyalara erişimi engelleyen
Kayıt defteri ve görev yöneticisine erişimi engelleyen
Popüler anti virüs sitelerine erişimi engelleyen
Anti virüsü devre dışı bırakan
Anti virüs ve Windows'un güncellemelerini kapayanlar sanırım en yaygınları.