Selam sevgili arkadaşlar Vista 32 bit ultimate kullanıyorum okadar geç açılıyorki normal deyil monitor la PC nin arasındaki kabloyu deyiştirdim yine aynı bir hata var ama nerden bulamıyorum önce xp idi ondada vardı ama bu kadar deyildi bilmiyorum neden olabilir varmı böyle problemle karşılaşan acaba
Vista 32 bit ultimate çok geç açılıyor
- 1
- 2
Merhaba benim pc de Vista Home Premium ( lisanslı ) bulunmakta bilgisayarım dizüstü ve 1 GB rami var.Gerçektende açılışta yavaş açılıyordu daha sonra Pc ye 4 GB ram taktırdım şimdi saniyelerle ifade edilen bir sürede vista açılıyor.Raminden olabilir bu konuya dikkatini çekerim.Ramin 1 GB ise geç açılması normaldir.
Yok kardeş daha yeni orjinali zaten vista idi 2GB ramı
seherlerdeYok kardeş daha yeni orjinali zaten vista idi 2GB ramıValla ben cümleden bişey anlamadım. :)
anlamıyacak ne varki sorulan soruya cevap verdim gücü ramı soruldu 2GB ramı dedim şimdi anladınızmı yani sonradan xp den vistaya çevirme deyil aldığımda vista olarak aldım demek istedim umarım anlamışınızdır
seherlerdemonitor la PC nin arasındaki kabloyu deyiştirdim yine aynı bir hata varBu kablo değişimi ile bilgisayarın açılma süresü arasında bir ilişki yok.Başlat/ara/çalıştır/msconfig yazıp enterla.başalngıç sekmesindeki tüm programları kapat,antivirüs hariç.
Başlat/ara/çalıştır/chkdsk yazıp enterla...
ustat saolda anlayamadığım çalıştırı anladımda ondan sonra ara nedir (Başlat/ara/çalıştır/msconfig yazıp enterla. Başlat/ara/çalıştır/chkdsk yazıp enterla...
birde bunların ikisinidemi ayrı ayrı yapacağım biraz daha açıklarsanız sevinirim
1)başlatta vistda aşağıdaki arama çubuğuna çalıştır yazıp enterla
Çıkan pencereye msconfig yazıp enterla
çıkan pencerede başlat bölümündeki gereksiz programları kapat...
Pc yİ yeniden başlatıyımmı diye sorucaktır sende daha sonra başlatı tıkla....
Daha sonra yine çalıştırı aç ve oraya chkdsk yazıp enterla...
Son olarak pc yi yeniden başlat...
seherlerdeanlamıyacak ne varki sorulan soruya cevap verdim gücü ramı soruldu 2GB ramı dedim şimdi anladınızmı yani sonradan xp den vistaya çevirme deyil aldığımda vista olarak aldım demek istedim umarım anlamışınızdıOrijinal olarak Vista yüklü olması birşey ifade etmez. Bazen firmalar, müşterilerine güzellik olsun diye zayıf bilgisayarlara Vista yüklüyorlar. Dün bir konu için dizüstü bilgisayarlara bakıyordum. Sony adlı saygıdeğer firma hala 64 Mb ekran kartı olan bilgisayarlar satıyormuş. Her neyse, sisteminizi yazarsanız daha net bir fikir edinebiliriz. Ayrıca başlangıç uygulamalarını ayarlayın, program ve sürücüleri güncelleyin. Virüs taraması yapın...
Mustafa@PC1)başlatta vistda aşağıdaki arama çubuğuna çalıştır yazıp enterlaÇıkan pencereye msconfig yazıp enterla
çıkan pencerede başlat bölümündeki gereksiz programları kapat...
Pc yİ yeniden başlatıyımmı diye sorucaktır sende daha sonra başlatı tıkla....
Daha sonra yine çalıştırı aç ve oraya chkdsk yazıp enterla...
Son olarak pc yi yeniden başlat...
hayır vista nerde görüyorsunuz XP yi sedece sordumki XP dede uygulanırmı bu durum dedim
Mustafa@PCTmm kızma :)ustat ellerine sağlık neden kızayım ayıp ettin ama malesef sorularımın hepsine birden cevap alamıyorum cevaplar hep taksit taksit geliyor dedimki yani sordumki hani öğrenmek için bu uygulamayı XP dede yapabilirmiyiz dedim ikinci sorumda bunu yapmamızdaki özellik nedir yani neye yarıyor bu uygulama dedim ve teşekkür ettim çünki sizide bayağı yordumDediğimi uygula.Başka hiçbir ayarı elleme...
temam çok teşekkür ettim son bir ricada bulunuyorum çünki deneyimli üye olduğunuza göre bilirsinizdir belki bana gif animasyon proğramları lazım neyi önerirsiniz yalnız bendekileri söyleyimde bende olanlar Adobe photoshop CS3
tam proğramı var CS4 ün portablesi var Photoimpact X3 var
sade ımpact X3 te var animasyonlar öbürlerindede varmış sözde ama ben bulamadım bu konudada ilginiz veya bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim yoksada yinede çok teşekkür ediyorum ustat sizi bu gün bayağı yordum hürmetler
Ne yorması estafurullah,Fakat inanın gif animasyon programları hakkında pek bi bilgim yok,
Ama söylediğiniz programlar içinde en iyisi adobe photoshop dur,
Bir zamanlar benimde animasyon için kullandığım bir program vardı Adobe İmage-Ready.
Bu programa bir bakın derim...
Selam bendede Vista Ultimate 64-bit var ama çok hızlı açılıyo yani bilgisayardan kaynaklanıyo olabilir.
yok bende 2 tane PC var biri 64 bir biri 32 bit vista 32 olanı yavaş açılıyor 64 bendede çabuk
Arkadaşım benim pc dede vista 32 bit ultimate yüklü benim pc 2gram intel core2quadd 6600 olmasına raqmen bende çok bekliyorum zaten vistanın sevilmemesinin bi nedenide bu ama inş windows 7 de böyle olmaz..
hdd full doluysa başlatma progrramları ana baba günüyse e haliyle geç açılır
- 1
- 2