Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üyeyim. Sırf bu konu için üye oldum. Normalde bu forumu takip ederdim ama PC konusunda yardım edebilecek kadar bilgim olmadığı için üye olmadım.
Şimdi gelelim konuya..Bu konu hakkında araştırma yaptım ama kendi sistemim olduğu için yeni konu açmak istedim ve bu forumda neredeyse her konuya birçok kişinin cevap vermesinden dolayı buraya güvenerek konumu açtım.
Konu şu:
Bilgisayarımda vista ultimate 32 bit var. Bilgisayar alındığında geldi yani orjinal. Ama şimdi win7 ultimate 64 bit kurmak istiyorum. Orjinal alacağım. Bunun için para biriktirdim ve önceden birikmiş paralarım da vardı (hatta sünnetliklerimi bile kullanacağım :D). Neyse, işte bilgisayarımın özellikleri:
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20 GHz
Bellek: 3,00 GB DDR3 667 MHz
Grafikler: NVIDIA GeForce 9800 GT 512 MB
Harddisk: Birincil 142 GB (Toplam 258 GB)
Bilgisayarım çift çekirdekli. Bu arada küçük bir sorum olacak. Bu soru bazılarınıza komik gelebilir. Ama dediğim gibi bilgisayar konusunda ayrıntılardan anlamam. Aslında bugüne kadar ekran kartımı hep 512 mb sanırdım. Ama özelliklere girince Toplam video belleği falan gördüm. Toplam video belleği 1755 ayrılmış video belleği ise 512 mb mesela adamın biri ekran kartın kaç mb/gb dese ne diyeceğiz, 1755 mi 512 mi?
Neyse şimdi asıl sorulara gelelim..
1.Soru:
Bilgisayarımın özelliklerine bakarsak win7 ultimate 64 bit kurulur mu?
2.Soru:
Bakın, bu soru benim için çok önemli. Şimdi, ben araştırdığım konularda genelde 64 bitten ancak 4 GB ve ya daha üstü RAM'lerde verim alabilirsin yazmışlar. Benim RAM 3 GB. Zaten RAM almayı düşünüyordum. Kasayı açtım baktım 4 tane RAM yuvası var ve üçünde 1'er GB'lik RAM'ler var. Özellikleri yukarda belirtildiği gibi 3 GB DDR3 667 MHz SAMSUNG. Ben o boş olan yuvaya 4 GB ram taksak olur mu? Ayrıca almak istediğim RAM KINGSTON HYPERX GENESIS 4 GB DDR3 1600 MHz CL9 Tek Modül. İsterseniz Vatan Bilgisayarın sitesinden bakın. Burada baktığınız zaman markalar MHz değerleri farklı, ayrıca orada CL9 yazıyor. O nedir? Sorumu toparlıyorum:
a)3 yerinde 1'er GB lik RAM olan bir yuvanın 4. yuvasına 4GB lik RAM takarsak sorun olur mu?
b)Kendi RAM im SAMSUNG ve alacağım RAM KINGSTON HYPERX GENESIS bu ikisi uyumsuzluk yaşatır mı özelliklerine de bakarsak?
3.Soru:
Ekran kartım eğer 512 mb diye geçiyorsa (yani 512 mb ise) yeni ekran kartı alacağım (en az 1 GB). Ama ekran kartımın modeli iyiyse 512 mb yeterliyese (çünkü battlefield 3'ü çok çok az sorunlar dışında gayet iyi çalıştırdı) bu ekran kartıyla devam edeceğim. Bu konuda bilgisi olanlara soruyorum. Ekran kartımın modeli iyi mi (yani yeterli mi win7 ultimate 64 bit için) yoksa yetersiz mi?
Özellikle 2. soruda gerçekten bilgisi olanlardan yardım istiyorum.
Şimdiden Teşekkürler...