Goktug sormuş:
Bu sorunu microsoft ve Asus'a da yazdim. cozum bulamadilar.
Attigim maili asagida gorebilirsiniz.
M51SN Notebook sahibiyim. Vista Sp1 kurduktan sonra cevirmeli baglanti sorunu olustugunu Microsoft turkiye’deki arkadaslara ilettim. Konu ile ilgileneceginizi baris bey’den ogrendim. Yardimci olmak adina sizede bilgi vermek istedim
Sp1 kurmadan once Nokia 82 marka telefonumu USB modem ve Bluetooth modem olarak kullanip 3G baglantiyi bilgisayarimda kullaniyordum. Fakat Vista SP1 kurduktan sonra aygit yoneticisinde modemleri gormeme, hatta tani sekmesinde sorgulayip yanit almama ragmen(hic bir cakisma da yok) Yeni baglanti olusturmak istedigimde bilgisayar Modem bagli mi, modem acik mi diye bir hata verip yeni baglanti olusturmama izin vermiyor. Telefon ve dahili modemi gormuyor. Modemin suruculeri sp1 olmadan sorunsuz calisiyordu.
PC suit ile baglanmaya calistigimda da ayni sekilde telefondaki modeme ulasamiyor. Sp1’I kaldirdigimda sorun duzeliyor. Yuklemede hata olabilir diye dusunerek tekrar kurdugumda ise yine ayni sorunla karsilastim.
Vista business kullanan iki farkli arkadasimin bilgisayarlarina SP1 kurdugumuzda ayni sorunun onlarda da olustugunu gordum. Hatta onlarin Samsung marka cep telefonlarini kendi bilgisayarlarina modem olarak tanittigimizda da basarili olamadik. Donanim yada yazilimsal olarak birseylerin yanlis oldugu ortada fakat cozum uretemez hale geldim. Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum.
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Asus M51SN Notebook, T9300 2,5GHZ C2D (PENRY) ISLEMCI, 4GB KINGSTON RAM, 512MB GEFORCE 9500M GS EKRAN KARTI, 250GB SATA HDD, MOTOROLA FAX-MODEM, DAHILI WEBCAM, PARMAKIZI OKUYUCU, DVD-RW, SES KARTI
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; MRSPUTNIK 1, 8, 0, 17 HW; MRA 5.0 (build 02094); .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)