Vista Acılış ve kilitlenme

himmety
24-07-2008, 08:22   |  #1  
himmety avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 32
602 mesaj

ark selam belkide forum da daha önce sorulmuştur. ben bulamadım.
benim sorunun şu 1 haftadır var. bilgisayarı açtığımda windowsun acılışına geldiğinde Microsoft Corporation yazısı çok silik olarak çıkıyor ve bilgisayar acılmıyor tekrar resed atmam gerekiyor. açıldıktan sonrada oyunlarda bi 2-3 dk oynadıktan sonra oyun kilitleniyor. internette bazı sayfalarda kilitlenmeler oluyor. Virüs taraması, chkdisk ve birleştirme yaptım. bir düzelme olmadı.yrdmŞaşkın

sistem:windows vista home premium
anakart :asus p5kc
işlemci: intel core 2 2.66 ghz
ram: 4 gb
ekran kartı: asus eah 3870 512 mb ddr4

uGuR.uK
24-07-2008, 13:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

ekran kartında bişeyler var gibi, bilgisayarını acınca ekran kartı sürücülerini kaldır ve en güncel olanları indirip kur. ayrıca kasa icini acıp tozunu topragını(özellikle ekran kartı ve ram) iyice sil ve kartın yuvaya tam oturdugundan, kabloların tam baglandıgından emin ol.

himmety
25-07-2008, 08:41   |  #3  
himmety avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 32
602 mesaj

teşekkürler arkadaşım. acılışta bir problemim kalmadı ama oyun oynarken hala kilitneniyor. bende görev yüneticisini actığım da ekran yöneticisi calışmayı durdurdu diye bir yanıt geliyor.

uGuR.uK
25-07-2008, 12:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

"doğru" sürücülerin güncel haliylede kilitleniyorsa yüksek ısıdan olabilir, kasa icini iyi silmen lazım. cpu fanını sök ve güzel bi termal macunla yeniden tak. ekran kartı ve ram'leri de cıkartıp iyice bi her tarafını temizle yuvalarını temizle ve tak. sorada everest programıyla ısı degerlerine bi bak bakalım...