Vista Home Basic kullanıyorum.Bir arkadaşımda gördüm.Vistada pencereleri simge durumda küçültüldüğünde pencere animasyonlu şekilde başlat menüsüne ekleniyordu.Sanki yavaşça küçülerek başlat menüsüne ekleniyor.Pencerelerin köşeleri şeffaf oluyordu.Kapat,simge durumda küçült seçeneklerinin yanları şeffaftı.Ben de bunun nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum.Ne yapmalıyım?
Vista animasyonlu tema
Masaüstü sağ tık kişiselleştirme Pencere Rengi ve Görünümü saydamlığı etkinleştir şeffaflık olayını yapabilirsin diğer özellik nerden etkinleştiriliyor bilmiyorum ama aero özelliğinin açık olması gerekiyor aero için burayı inceleyebilirsinen az 1 gb ram 128 mb ekran kartının olması lazımWindows Vista HOME BASIC. Arkadaş sen şurayı izle:1 - regedit'e gir
2 - HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> DVM
3 - Composition'u 2 kez tıklayıp 1 yaz. CompositionPolicy'yi 2 kez tıklayıp 2 yazınız.
4 - Komut istemini yönetici aç
5 - CMD' yi tönetici aç
6 - Şu komutları ver sırasıyla : İlk => " net stop uxsms " Sonra=> " net start uxsms "
7 - Sonra Windows'u yeniden başlat.
8 - Sağ tıkla kişiselleştirmeye gir.
9 - Pencere rengi ve görününmüne gir. Bak bakalım aero var mı yok mu ? Aero'ya bak tamam de çık
10 - Bitti.DİKKAT = Bu özellik için EN AZ 1 GB ram ve DirectX 9, Pixel Shader 2.0 ve 32-bit 128MB ekran kartı olması gerekir.
hortlamış ya da hortlamamış ama sorunun cevabı yok sanırım..gerçekten güzel olurdu efekti versek..sanırım bu efek windows da yok..pardus de vardı ve çok güzeldi..
windows da böle bir efek bilen varsa paylaşabilir mi ?