Vista yı yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum ilk kurdugumda aynı sorunlar vardı msn devamlı kapanıyor internet devamlı gidip geliyor ikide bir modemi yeniden başlatıyorsun görüntü desen bulanıp bulanıp düzeliyor bsplayer film oynatırken 10. dakikadan sonra altyazı yüklemeyi kesiyor sorun ne diye merak ettiğimde tek sorun varmış sürücü sorunları öyleki ingilizce vista ve türkçe vistada aynı sürücünün calışması dahi farklılık gösteriyor arkadaşlar servis servis diyorlar da servisler kusura bakmasınlar da foruma yazan arkadasların cogu servisten daha iyi bu işi biliyorlar xp zamanında sata hdd almıştım çalışmadı üç servis baktı hiçbiri çalıştıramadı başka bir sorundan power supply değişti sata çalışmaya başladı yani gücün yetemeyecegini kendileri bile fark etmedi artık sorun cıkınca kendim düzeltmeye çalışıyorum ve bütük oranda sorun çözülüyor servise verceksen servisi her zaman yokla yoksa pek ilgilenmiyorlar bekletiyorlar eger biraz biliyorsan sürücülerini güncelleştir bilgisayarın parçalarının isimlerini modellerini öğren internetten ara kendin bul sürücü uyumlu yüklenmiş mi yüklenmemiş mi onları kontrol et herşeyin yeni sürücüsünü yükle ethernet grafik bios anakart yongası hatta klavye sürücüsü ve eger ekran kartın directx 10 destekli degilse microsoftun yeni çıkardığı directx 9 sürümünü yükle(destekli olsa bile yüklemen tavsiye olur coğu program ve oyunlar directx 9 istiyor directx10 ile 9 arasında bağlantı kuruyor)bilgisayar daha uyumlu hale geliyor bir de diğer sorun vista sürümü olabilir home basic in kötü oldugunu duydum vista için en az home premium öneriliyor