arkadaşlar vista kullanıyorum ama XP yüklemeyi düşünüyorum...madem bu kadar sorunlu niye sürerler piyasaya anlam veremiyorum bi arkadaş yükledi çok mutlu walla XP den; ama emin değilim ne yapmalıyım?.. aldığım günden bu yana pişmanım ama kararsızım yinede...
vista beni çıldırtacak !
- 1
- 2
neden pişman olduğunu söylersen belki pişmanlığını giderebiliriz
Eğer pişmansan xp ye geç bence.xp güzel gelirse demir atıp kalırsın:)
adeep'in dedigi gibi pismanlıını sole bi istiosan, cunku ben 3aydan fazla suredir vistadayım, gayet mutluyum tum donanım ve yazılımlarımla sorunsuz calısıo...
ayrıca xpye gecmenin tek yolu xp cd'den boot et pcni format at..
arkadaşlar niye uğraşıyorsunuz ki ha vista ha xp vista xp nin bolca makyajlısı xp nin orjinal buyutu 478mb sp ler +güncellemeler bi o kadar hala stabil degil 3 üncü parti yazılımlar olmasa satınalınan mobil cihazlar sadece windows deteği ile gelmese windows biter bir kez kurup kullanmak istediğimiz herşeyi daha sonra hiç bişey kurmayın en stabil böyle çalışıyor sistem bakımını unutmayın
arkadasım bende vista kullanıyorum hiçbir problem yasamadım ne yapmak isteyipte yapamadıgınıda anlamadım sorunu yaz derdine derman olmaya calısalım
Bende 5 aydır vista kullanıyorum bende çok memnunum.Madem bu kadar sorunlu demişsin ama sorun ne söylememişsin boşa konuşmada sorununu söyle yoksa atıp tutmak kolay..
ya bu vistaya laf edenler hep ustun koru bi bakmıs sora silip atmıs olanlar, yani adam yüklüo 1-2 sorunda küt kotuluo. ya 5yıl boyunca gelistirilip yenilenmis bi isletim sistemi tabiki uyumsuzluk olcak ki bunlarda alıskanlılardan ibaret farklı gelio size ve yeni güncel yazılımları bulup indirmekte zor gelio laf edionus. en fazla 1hafta vistaya alısıp xp'yi unutmak icin yeterli. suanda neredeyse bütün donanımların vista sürücüleri var, yazılımlar zaten calısıo ben calısmayan bitane gormedim. siz sorunu yazın biz cozelim ki ayrıca vista xp'den daha gelismis bir sistem olduu icin bazı seylere kendi karar verir ve dolayısıyla vistayı tam anlamıyla kullanmak icin ilk basta bikac ayarı kendinize gore degistirin. hayır sora iyi biliorm pc'leri programları falan diip forumlarda yalan yanlıs haberler cıkarmayın ya sorunu olan desin cozumu mutlaka vardır kardesim...
Arkadaşlar Merhaba. Ben forumda yeniyim ve Vista ile ilgili bazı sorunlarım var. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
1) Msn messenger'ı yükledim ama messenger'a bağlanmyor, hata veriyor.
2) Excel'de klasik menüye nasıl geçebilirim. Yeni arayüz bana pek kullanışlı gelmedi.
serdarokan2 sorunununda vistayla bi alakası yok.Arkadaşlar Merhaba. Ben forumda yeniyim ve Vista ile ilgili bazı sorunlarım var. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
2) Excel'de klasik menüye nasıl geçebilirim. Yeni arayüz bana pek kullanışlı gelmedi.
MSNde ne hatası veriyor çoklu yama yapınca hata veriyor ona dikkat et.
serdarokan1. - Msn messengerin patchlerini yapmissan kaldır. (coklu Msn vs vs.), [*<]Arkadaşlar Merhaba. Ben forumda yeniyim ve Vista ile ilgili bazı sorunlarım var. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
- Ayda 2 defa TTNET kendi serverini guncellemek yada bakım yapmak icin yurtdısı portlarını kapatır. tam da o zamana geliste olabilirsin.
- Kulllandıgın Msn Messenger eski olabilir. Msn'in web sitesinden yeni surumunu ucretsiz edinebilirsin.
2. Eger Office 2007 Enterprise kullanıyorsan arayuzu MALESEF degistiremessin. Office XP veya Office 2003 kullanmaya devam et
arkadaşlar vistayı durduk yere kötülemedik keşke sorun olmasa da hep vista kullansam bu yüzden kararsızım dedim ya zaten ama sorunu yazmadım haklısınız..Windows vista home basic,intel(R) pentium(R)4 CPU 3.4 GHz.512 MB RAM NVIDIA GeForce 7100 GS..Ayrıca yeniyim pek bilgim bilgisayar hakkında casper kullanıyorum.ilk aldığımda bilgisayar sürekli kendiliğinden kapanıyordu 1 dkya kalmadan hemde resetlemek de pek doğru gelmedi servise götürdüm onlar dahi XP ye geç kurtul vistadan dediler ozamanlar daha sonra format attılar.biraz daha değişti aslında yada ben düzeldi sandım ve sorun hala devam ediyor msn açılınca kapanma daha fazla oluyor yeni sürümünü yükledim yine aynı.kısacası servisin söylediği tek şey vistada sürücüler çakışıyor olabilir oldu..windows kapatılamadı hata oluştu diyor ve error gibi 1 sayfa boyu yazı çıkıyor güvenli modda başlatıyorum yine aynı.çok fazla ekranı birarada kaldırmıyor gibi geldi bana uyumluluk sorunları olduğu kesin ama bilgisayarda gelen ilginç seler ve donmalar cabası..şimdiden teşekkürler...çok dertliyim anlayacağınız yardım lütfen!
mecburenarkadaşlar vistayı durduk yere kötülemedik keşke sorun olmasa da hep vista kullansam bu yüzden kararsızım dedim ya zaten ama sorunu yazmadım haklısınız..Windows vista home basic,intel(R) pentium(R)4 CPU 3.4 GHz.512 MB RAM NVIDIA GeForce 7100 GS..Ayrıca yeniyim pek bilgim bilgisayar hakkında casper kullanıyorum.ilk aldığımda bilgisayar sürekli kendiliğinden kapanıyordu 1 dkya kalmadan hemde resetlemek de pek doğru gelmedi servise götürdüm onlar dahi XP ye geç kurtul vistadan dediler ozamanlar daha sonra format attılar.biraz daha değişti aslında yada ben düzeldi sandım ve sorun hala devam ediyor msn açılınca kapanma daha fazla oluyor yeni sürümünü yükledim yine aynı.kısacası servisin söylediği tek şey vistada sürücüler çakışıyor olabilir oldu..windows kapatılamadı hata oluştu diyor ve error gibi 1 sayfa boyu yazı çıkıyor güvenli modda başlatıyorum yine aynı.çok fazla ekranı birarada kaldırmıyor gibi geldi bana uyumluluk sorunları olduğu kesin ama bilgisayarda gelen ilginç seler ve donmalar cabası..şimdiden teşekkürler...çok dertliyim anlayacağınız yardım lütfen!
bu dediklerine bakacak olursa donanımda da problem olabilir...
anakart ram uyuşmazlığı olabilir... anakart ının biosunungüncel olup olmadığını kontrol et eğer güncel değilse servise götür güncellesinler. daha dün böyle bir pc geldi elime sorunu bulamamıstım daha sonra birde biosa bakayım dedim
Version : Explain
FE : Improved memory compabilty
keshkesh'e tamamen katılıorm, donanımlarında bisi vardır ki oyle oldugunu teknik serviste anlamıstır ancak kendi ürünlerinde uyuşmazlık sorunu oldugunu demek pekte olumlu olmaz marka icin :) o yuzden vistaya laf atmıslar ki diosn pcyi yeni aldım kesin donanımlarda bisi var sen keshkesh'e uy ;)
Donanımlarda sorun vardır.Ayrıca msnde çoklu oturum yamalarının bazıları sorun oluşturuyor..Bu yüzden msnyi açınca 1 saniye geçmeden hemen kapanıyor..Sen servise götür deki donanımlara gözatsınlar.Bios eski ise ram anakart uyuşmazlığı oluyordur.Vistada donma olması hayri alamet bişey değil vistada donma neredeyse hiç olmuyor olursada ram az olduğu için oluyor..
sonuçta garanti dahilinde bi bakım gerekiyo problem vista değil Casper anladığım kadarıyla teşekkürler arkadaşlar...
casperların çoğunda sorun çıkıyor sanırım bu kullanılan malzemenin kalitesizliğinden kaynaklanıyor keşke almadan önce biraz araştırsaydın aslında en mantıklısı toplama bilgisayar almak sonuçta parçalar garanti kapsamında oluyor.. sorununa gelince bu vistadan kaynaklanmıyor çünkü bende yaklaşık 5 aydır kullanıyorum ve bir kaç kez ses konusunda hata verdi bunun dışında hiçbir sorun yaşamadım(sesi de güncelleyince düzeldi)şu an için tek dezavantajı hala tüm programların vista uyumlu olmaması bu da zaten yakın zamanda hallolacaktır. arkadaşların dediği gibi donanımlarını güncelle garanti kapsamındaysa hala servise gönder.. kolay gelsin
Asus F3JC dizüstü bilgisayarım var Vista Home Pre ile birlikte. Yeni aldım ve tek problemim şu an, açtığım pencerelerin tepkisiz kalması. Yani mesela girdiğim kimi sitelerde butonlara tıklamam sonuç vermiyor. Programlarda da aynı problem söz konusu.
Aslında problem ve çözümü şurada: http://blogs.zdnet.com/Bott/?p=269
Bir kez yükselttim işe yaramadı, sonrasında linkteki uyarıyı okuyunca yükseltmekten vazgeçtim. Ne yapmalıyım?
Bir de habire karşıma çıkan vistanın izin isteme durumundan nasıl kurtulurum?
izin isteme sorununu ben de yaşıyordum..bu konuda bildiğim internet seçeneklerinden gelişmişe tıklaman ve ordaki bazı ayarları değiştirmen gerektiği...
arkadaşım bilgisayarın özellikleri güselse bnce vistayı yükle kaldırcabilecek kapasitede ise yükle derim
şu anda xp yüklü bir bilgisayardan yazdığım için ezbere yazacağım. denetim masasından kullanıcı denetimleri ile ilgili kısımdan sürekli karşınıza çıkan izin isteme işlemini engelleyebilirsiniz.
UACı kapatmak için:UAC’yi kapatmak için Başlat düğmesine tıklayıp “kullanıcı” yazarak Kullanıcı Hesapları’nı bulup çalıştırın. “Kullanıcı Hesabı Denetimi’ni aç veya kapat”a tıklayıp UAC’yi kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın
- 1
- 2