Vistada Başlat Bilgisayarı Kapat deyince Yeniden Başlatıyor bunun nedenlerini ve çözümlerini bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
Vista Bİlgisayarı Kapatma sorunu
Güç seçeneklerinden güç düğmeleri ve kapak ayarlarına bir bak. Oradaki ayarları varsayılan yap. Düzelmesi gerek. Sadece ordan ayarlar değiştiyse kendini kapatır eger orda sorun yoksa ya virüs ya da dosya bozulmus olabilir. Düzgün çalıştıgını bildiğin bir zamana geri yükleme yap.
Bilgisayar yeni alındı virüs olma ihtimali yok. güç seçeneklerinde bir sorun yok gibi sorun ekran kartından kaynaklanıyor olabilir mi? EKRAN KARTI: ATİ Radeon HD 2400. Bilgisayarı kapat dediğimiz halde yeniden başlat denilmiş gibi işlem yapıyor.
Dizüstü bilgisayar mı bilgisayar. Dizüstüyse ve yeniyse belki bazı programlar yeniden başlat istiyordur. Birde yeni, virüs olamaz deme ben 5 senedir kullanıyorum. Geçen gün ufak bir dikkatsizlik sonucu virüs girdi. 3 gün onunla ugraştım yani yeni farketmiyor. Chip ana sayfasında bile haber oldu virüs artışı. Hiç ummadıgınız yerlerden virüs giriyor. Sen yine de bir tarat. Ekran kartıyla ilgiliyse sürücüsünü yenile.
Masaüstü bilgisayar(Casper). Sorunun virüsten olmadığına yüzde yüz eminim.Virüs bulaşabilecek kadar bir veri alış verişi yapılmadı bilgisayarda. muhtemelen vista uyumsuzluğu olan bir programdan kaynaklanıyor. Çünkü bilgisayarı eve getirdiğimizde tek yaptığımız ekran kartı tanıtılmamıştı onu tanıttık birde video/cameranın driverını taktık. videonun driverı vista uyumlu değilmiş prg kaldırdım. ancak hala o sorun devam ediyordu. sistemi geri yükledim herşey normale döndü. ancak sistemi geri yüklediğim için tekrar ekran kartını tanıtmam gerekti. neyse tanıttıktan sonra yine gayet güzel başlat/ bilg. kapat deyince kapattı ancak birsüre sonra yine başlat/bilgisayarı kapat deyince bilgisayar yeniden başlat denilmiş gibi işlem yapıyor. laptopum da da vista var ve vista uyumlu olmayan prg.ları yanlışlıkla yüklemeye kalktığımda hiç bu tarz bir sorunla karşılaşmadım. Acaba bilgisayar kapanışta bi sorunla karşılaşıyor ve sonra bilgisayarı tekrar başlatma gereği mi duyuyor? (Şunuda belirteyim bilgisayar kapanırken mavi bir ekran beliriyor o ekranı görünce anlıyorumki bilg. yeniden başlıyacak)
başlat menüsüne gelindiğinde bilgisayarı kapat kısmının sağ tarafında bir ok göreceksiniz bu oka tıkladığınızda dört seçeneğin içinde bilgisayarı kapat menüsüne tıklayarak bilgisayarınızı kapatabilirsiniz
AYNI SORUN BENDE DE VAR AMA ÇÖZÜM BULAMIYORUM BAŞLAT KAPAT BİLGİSAYARI KAPAT DİYORUM AMA YENİDEN BAŞLIYO UYKU MODUNA GEÇ DİYORUM YİNE YENİDEN BAŞLATIYO KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM ALLAH AŞKINA Bİ ÇÖZÜMÜ VARSA askimsin_03_07@hotmail.com mail atarmısınız LÜTFENNNNNNNNN