arkadaşlar bende c de vista d de xp yüklüydü xp yi sildim vista bootmgr eksik hatası vermeye başladı bende d ye vistayı kurup easybcd programı ile boot sırasın değiştirdim düzeldi ama d yi tekrar biçimlendirdiğimde aynı hatayı veriyo bunu basıl halledebilirim
vista boot sorunu
- 1
- 2
http://windowshelp.microsoft.com ... 85439470351055.mspx
Birde şunlara baksan,
Yükleme DVD'si ile girebilmen lazım kurtarma konsoluna...
Demekki sytem önyükleme diski olarak D tanımlanmış, yani haddiske önce p sonra vista kurulmuş ve bu nedenle önyükleme kesimi D ye yazılıyor. Çözüm için.
1.) Easybcd ile vistabootloaderi kaldırın.
2.) D yi silin ancak biçimlendirip yeni bölüm oluşturmayın.
3.) Disk yönetiminden C yi seçip sağ tıklayıp bölümü etkin olarak işaretle seçeneğini tıklayın
4.)Vista dvd sini takıp (boo edip) dil ve klavyeyi seçtikten sonraki şimdi kur yazan ekrana kadar gelip alt kısımdaki bilgisayarımı onar seçeneğinden başlangıç onarmayı seçip çalıştırın.
5.) Bilgisayar normal şekilde açılınca şimdi D yi oluşturabilirsiniz.
Muhtemelen bu işlem sorununuzu çözecektir.
windows üzerinden yönetten d silinmiyor vista dvd ile silebiliyorum bu sefer media bulunamadı diye hata veriyor ayrıca benim vista dvd sine onar seçeneği koymamışlar windows is loadin files den sonra sürücüelerin oluduğu ekran açılıyor (biçimlendir sil yenile sürücü yükle seçenekleri var ama oanr seçeneği yok seial bile girmiyorum format bittikten sonra windows kendi kendine etkinleşmiş oluyor bu arada önyüklemede geçerli olan c diski en azında öyle yazıyor ama tabi vista lar açılınca isimler değişiyor şu an d diskindeyim ancak c olarak gözüküyor
Mustafa@PCAslında şuan d:sürücüsünde'sin değil mi ?evet
https://www.chip.com.tr/forum/vista-boot-sorunu_t110061_wp2.html
Bu programı bir denermisin boot ile çeşitli düzenlemeler yapabiliyorsun,
C:'deki boot kaydı bozulmuş,
D:'den boot ediyor otomatik olarak,
Normalde Vista DVD'si ile boot kaydını onarabiliyorsun.Ama kurtarma konsoluna giremiyorsun !
O zaman D:'deki bootkaydını C:'ye alman lazım bir şekilde...
baran101010windows üzerinden yönetten d silinmiyor vista dvd ile silebiliyorum bu sefer media bulunamadı diye hata veriyor ayrıca benim vista dvd sine onar seçeneği koymamışlar windows is loadin files den sonra sürücüelerin oluduğu ekran açılıyor (biçimlendir sil yenile sürücü yükle seçenekleri var ama oanr seçeneği yok seial bile girmiyorum format bittikten sonra windows kendi kendine etkinleşmiş oluyor bu arada önyüklemede geçerli olan c diski en azında öyle yazıyor ama tabi vista lar açılınca isimler değişiyor şu an d diskindeyim ancak c olarak gözüküBaştada söylediğim gibi önyükleme kesimi D ye yazıldığı içinD yi silemezsiniz. Bu nedenle önce önyükleme kaydını (easybcd ile) kaldırın sonraında C yi aktif olarak işaretleyin sonrasında disk yönetiminden D yi silin ve biçimlendirmeyin, sonraında rstart ve vista dvd ile önyüklemeyi yeniden yazdırın.
- 1
- 2