Arkadaşlar bu gün bi heyecanla gidip GTA 4 aldım. Eve gelip laptopuma yüklediğimde birde ne göreyim :s CD okumuyor makina.. Orjinal DVD koyup denedim okudu. Kopya koyduğum zaman okumuyor. İşin garibi eskiden kopya oyun yükleyip oynayabiliyordum. Sürekli güncelleştirmelerimi yapıyorum. Tahminim güncelleştirmelerden birinin kopya cd açmayı engellemesi. Eskiden yüklediğim oyunların CD sini okuyor. Onun dışında orjinal olan DVD lerden başka okumuyor. Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
NOT:Herhangibir driver hatası ya da cd de sorun yok.
Vista CD Okumuyor! Yardım.
cd de sorun olmadıgına emin misin cd din sorunlu olabir
(arkadaşım dikkatimi cekti sen dizüstüne oyunu yükleyip oynaya biliyormusunda aldın cd veya dvd başka pc varsa bilemem ama en düşük ayarda bile dizüstüyle oynayamasın o oyunu )
cd de sorun yok başka makinada denedim. başka kopya cd lerde denedim hatta ama çalışmıyor.
dizüstüm gta4 ü kaldırabilecek özelliklerde. o konuda bir sorunum yok. birçok masaüstü pc den iyi bir laptop hatta.
Başına böyle birşey gelen ya da fikri olan kimse yokmu? :S
arkadaşım bunun sebebi cd nin hızlı yazılmasında. Vakit kazanmak için nero gibi cd yazma programlarında 16x 8x 16x hızında filan yazdıklarında eğer senin dvd sürücün o kadar hızlı yazılmışları desteklemiyorsa bundandır. Ben de aynı şeye rastladım çünkü ondan biliyorum
sorun cd okuyucudaymış. bilgisayarcının vista yüzünden oluyo demesinden dolayı orjinal vista mı kaldırtıp xp yüklettim. sp2 türkçe. ne kadar doğru bi karar oldu bilmiyorum. performans açısından xp daha iyi sanırım.
a_Ysorun cd okuyucudaymış. bilgisayarcının vista yüzünden oluyo demesinden dolayı orjinal vista mı kaldırtıp xp yüklettim. sp2 türkçe. ne kadar doğru bi karar oldu bilmiyorum. performans açısından xp daha iyi sanırım.sisteminiz yeterli dğilse vista pc yi kağnı ya çevirir...
illa vista görselliği derseniz pack vista insprant diye pro lar var tüm görselliği sağlıyor...
daha iyisi çıkana kadar...
forever xp
birde şunu sorayım. eskiden makinamda orjinal vista vardı. içinden çıkmıştı. fakat cd si çıkmadı içinden tabii vistanın. ama etiketi duruyor. istediğimde vista yükleyerek oradaki kodları vs. kullanarak orjinal hale getirebilirmiyim. bnu sormamın sebebi yeni gelecek olan windows 7 yi orjinal vista kullanıcıları ücretsiz olarak temin edebilecekmiş. bu yüzden sormak istedim.